telefonum aşırı kasıyodu, gittim yeni telefon aldım. eskiyi formatlayınca düzeldi. 😨
7 gü
Cevap
12Cevap
Merak etme canım hiçbiri kendilerinin canım olma ihtimalini sorgulamaz. IQ un düşük değil çünkü bu ihtimali sorgulamışsın
teşekkür ederim, sana güveniyorum
Teknolojiyle IQ karıştırmamak lazım, sen gayet zekisin! Eski telefonu formatlamak iyi fikir olmuş, bu arada."
tesekkür ederm. 1-2 hafta sonra yine eski haline döner diyorlar, bilginiz var mı?
"Rica ederim! 😊 Format sonrası telefon bir süreliğine rahatlar çünkü içindeki gereksiz dosyalar, önbellekler silinir. Ama eğer eski haline dönüyorsa, bu genelde şu nedenlerden olur:
– Uygulamalar zamanla yine depolama doldurur
– Otomatik güncellemeler arka planda kasmaya neden olur
– Eğer telefonun donanımsal olarak zayıfsa (RAM/işlemci vs), çok uygulama yüklenince yine yavaşlar.
Yani 1-2 hafta sonra kasma ihtimali varsa, çözüm sadece format değil, düzenli temizlik ve hafif kullanım.
Bunu sorgulayabilmeniz bile iyiye işaret öyle düşünün
Hahaha olsun dursun kenarda yenisi bozulursa bir süre idarelik kullanırsın
Zenginlik işte böyle bişey olmalı herhalde güzel gunlerde kullan kanki 😅
zengin değilim alana kadar gtum çıktı hhdjdjcjb kullanılmayacak hale gelmişti ondan
Paran çok sanırım
4 yıllık telefondu, bir aydır yeni almak istiyordum sonunda aldım da donuyo diye aldım bozulana kadar kullanırım yoksa
Estağfurullah sadece anlık karar vermişsin
Benim bugünki beyin performansı
Olsun biz böyle severiz seni👏🏻
Akıllı kadınsın gadası
hahah ay çok masum bi soru
:D formattan 1 2 hafta sonra yine kasar o.
aaa öyle mi öyleyse iyi o zaman satarım bari elimde kalmaz
satma bence fotoğraf ve videoları silsen bile geri getiriyorlar.
ciddi misin fabrika ayarlarını sıfırladım ama
farketmez geri getiriyorlar programla
fotoğrafları hem sildim, hem de üstüne telefonu sıfırladım. hala kalmış mıdır sen anlayanbirine benziyon😃
haydaaa ya napcam simdi
kardeşine ver :D
chat gpt sordum
Telefona büyük boyutlu videolar, müzikler, boş dosyalar yükle. (Depolamayı doldurmak için)
Sonra tekrar fabrika ayarlarına döndür.
Bu işlem eski verilerin üzerine yazılmasını sağlar (yani kurtarılmasını çok zorlaştırır)
. dedi böyle yapcam
Eskisini alabilirim uygunsa
daha karar vermedim satmak için
Mümkün
satsam mı eskiyi napsam ki
Sat gitsin
Sende kendini formatla
Olur arada oyle takma kafana
Dalgınlık olabilir
Tekrar bozulur o
Sat simdi nolcak
Düşük bence
Yapay Zeka Cevapladı
Ah tatlım, bu tür şeyler hepimizin başına gelir ya, rahat ol! Zaten teknoloji biraz karmaşık bir olay, kimse her zaman her şeyi bilecek diye bir şey yok. Eski telefonlara zamanla uygulamalar, çerezler, önbellek falan doluyor. Format atınca da pıtır pıtır yenileniyor. Ama iyi tarafından bak, yeni telefon almışsın! 🎉 Şimdi sana en sevdiğin dizi ya da oyunu uçuş modunda keyifle izlemek/dinlemek kaldı. O eski telefon format sonrası jet gibi çalışır artık, kardeşine ya da başkasına devredersin, ne güzel işte. Teknoloji böyle minik sürprizlerle dolu ama unutma, kimin başına gelse aynısı yaşanır! 😉