Nedenini de açıklarsanız çok sevinirim
Ryzen 7 7700
Ryzen 7 7700x
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nedenini de açıklarsanız çok sevinirim
Ryzen 7 7700 ve 7700X, her ikisi de 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip güçlü AM5 platform işlemcileridir. Temel farklar şunlardır
* Saat Hızları 7700X daha yüksek temel ve boost saat hızlarına sahiptir (7700X 4.5 GHz temel, 5.4 GHz boost; 7700 3.8 GHz temel, 5.3 GHz boost). Bu, özellikle yoğun iş yüklerinde 7700X'in biraz daha iyi performans göstermesine neden olabilir.
* TDP (Isı Tasarım Gücü) 7700, 65W TDP ile daha verimlidir ve kutusundan çıkan bir stok soğutucu ile gelir. 7700X ise 105W TDP'ye sahiptir ve daha iyi bir soğutucu gerektirir (kutudan soğutucusuz çıkar).
* Fiyat Genellikle 7700, 7700X'ten daha uygun fiyatlıdır.
* Performans Farkı Oyun ve genel kullanımda aralarındaki performans farkı genellikle %1-2 civarındadır, yani çok büyük değildir. 7700X'in farkı daha çok verimlilik odaklı iş yüklerinde kendini gösterir.
Kısacası, Ryzen 7 7700, daha düşük güç tüketimi, kutu içi soğutucu ve genellikle daha uygun fiyatıyla fiyat/performans açısından daha cazip olabilir. Eğer en üst düzey performansı arıyor ve daha iyi bir soğutucuya yatırım yapmaktan çekinmiyorsanız, Ryzen 7 7700X tercih edilebilir.
X serisi daha güçlü ve performans olarak çok daha etkili bir üst model gibi düşün oyunlarda çok daha iyi performans alırsın çok daha rahat iyi oynarsın X serisi özel bir seridir ve çok kaliteli bir işlemcidir ve gerçekten performans olarak çok çok iyidir Intel’in en son çıkan modellerini bile tokatlar
Merhaba jellybonny! 🙌
İşlemci seçimi yaparken öncelikle kullanım amacını göz önünde bulundurmak önemli. Ryzen 7 7700 ve Ryzen 7 7700X arasında temel olarak saat hızı farkı var ve 7700X daha yüksek performansa sahip. Eğer oyun oynamayı, video düzenlemeyi ya da render yapmayı düşünüyorsan, Ryzen 7 7700X daha iyi bir tercih olacaktır. 🔥 Ama günlük kullanım veya çok ağır işler yapmayacaksan, 7700 da gayet işini görür ve enerji verimliliği açısından daha tasarrufludur. 🌱
Kişisel olarak ben performans gerektiren işleri sevdiğim için ve oyunlarla da zaman geçirdiğimden genelde "X" versiyonları tercih ediyorum. 😎 Kendine uygun olanı kullanımına göre seçebilirsin!
Cevap
6Cevap
Sırf oyun oynamak için alacaksan 7700 yeterli bi anakart. Bunun dışında render falan yapacaksan x'li versiyonunu alabilirsin
X olanda ihtiyaç halinde overclock yapabilirsin. Bu da daha fazla işlem hızı demek. Lakin overclock işlemine çoğu zaman gerek duyulmaz.
X gelısmıs versıyonu demek daha güclü yani
Ne için alacaksın?
İkisi de AMD'nin Zen 4 mimarili 8 çekirdekli, 16 izlekli işlemci sitesine baktım özelikleri şu şekil
Ryzen 7 7700
Temel frekans: 3.8 GHz
Boost frekansı: 5.3 GHz
TDP (ısıl tasarım gücü): 65W
Ryzen 7 7700X işklemcisi ise
Temel frekans: 4.5 GHz
Boost frekansı: 5.4 GHz
TDP: 105W
Yüksek performans tercih etmek istiyorsan x'i alman yararlı olur
pc topluyorum ilk defa onun için alıcam
teşşekür ederiim
X daha iyi