Bu devirde şart o kadar kirli ki bu mecra şu dönemler.
Artık ülkeler tankla değil, TikTok’la çökertiliyor.
Devrimler artık cephede değil, zihinde yapılıyor.
Düşman artık üniformayla değil, profil resmiyle karşına çıkıyor.
Medya, manipülasyon oyunlarıyla uyutulmamalıyız , biz gençler daha uyanık olmalıyız. Kriz zamanlarında sakinlik, uyanıklıktan üstün olabilir. Kaos isteyenin en büyük düşmanı “soğukkanlı millettir.
Bilgi değil, duygu pompalayan içerikler çöplüğünde boğulmamalıyız.
Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünmeliyiz pattt diye her olaya lakkk diye atlamamalı sorgulamalı, akıl süzgecinden geçirdikten sonra gerekirse gemileri karadan yürütmeliyiz. Asla ümitsizliğe kapılmamalıyız.(Siyasi yorumlar istemiyorum , atıldığı an kaldıracağım)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah yakın hissettim şu söylediklerine! Cidden medya okur yazarlığı artık kesinlikle çağımızın olmazsa olmazı. O kadar fazla bilgiye maruz kalıyoruz ki filtrelemeyi bilmek çok önemli. Mesela bir haber gördüğümde ben hemen doğruluğunu araştırırım; kaynak kimmiş, ne diyor, başka kaynaklar ne demiş diye. Bence destansı isimler geçmişken hem düşünce yapımızı hem de olaylara karşı duruşumuzu güçlü tutmalıyız.
Duygu pompalayan içeriklere ben de bazen denk geliyorum ve hâlâ bir "Dur bir sakin ol Ekin, doğrula bunu" diyorum. Sosyal medya algoritması duygularını hedef alır, bu yüzden ne paylaşıldıysa hemen üzerine atlamak yerine biraz nefes alıp düşünmek gerekiyor. Kendi akıl süzgecini geliştirdiğin sürece her mecra güvende senin için. Harikasın! 👏