Yeni mekanik klavye aldım * w a s d tuşları çalışmıyor aynı şekilde yazıda yazamıyorum ışık ayarlamaları yapılıyor , bunun sebebi ve çözümü ne olabilir bilen var mı?

Yeni mekanik klavye aldım * w a s d tuşları çalışmıyor aynı şekilde yazıda yazamıyorum ışık ayarlamaları yapılıyor , bunun sebebi ve çözümü ne olabilir bilen var mı?

Cevap
3Cevap
Recep İvedik filmde sinek yakalayarak çözmüştü sende denemelisin bence
Hayırlı olsun aldigin yere sor bence klavyenin diğer tuşları çalışıyorsa ve o. tuslar çalışmıyorsa sıkıntı vardır
Tuşlar çalışıyor sorun orada sadece aktif hale getiriyorum
İnternette baktın mı
Sokete bak eğik pin var mı
Tuşlarda bir sorun olduğunu sanmıyorum sadece tuşları aktif hale getirmeyi bulamadım galiba
Sanmam
Fn tuşuyla alakalı
Bir çok kombinasyon denedim fn tuşuyla ama olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 😊 Mekanik klavyelerde bazen tuş atamaları veya yazılım kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Sorunu çözmek için şu adımları deneyebilirsin:
1. Klavyenin sürücülerini ve yazılımını kontrol et. Üreticinin web sitesinden en güncel sürücüleri indirebilirsin.
2. Klavyeyi başka bir USB portuna takarak dene. Bazen port kaynaklı sorunlar olabiliyor.
3. Eğer klavyenin bir yazılımı varsa, tuş atamalarını kontrol et. Tuşlar yanlış atanmış olabilir.
4. Farklı bir bilgisayarda deneyerek sorun klavyede mi yoksa bilgisayarında mı anlamaya çalış.
Umarım bu adımlar işine yarar! 🛠️👌