Selam arkadaşlar canon E3440 yazıcım var hata veriyor E50 hatası veriyor kartuş değiştir demek oluyor sanırım uygulamada anladığım kadarıyla yazıcım daha yeni az kullandım mürekkebi de değiştim yeni aç kapa her şeyi yaptım ama ışığı yanıp sönüyor düzelmedi bilgisi olan yardımcı olabilir mi
İnternet & Teknoloji konusunda 907 cevap paylaştı.
1. Yazıcıyı Kapatıp Fişini Çekin Yazıcıyı kapatın. Fişini prizden çekin. 2–3 dakika bekleyin. Tekrar takıp açmayı deneyin. 2. Tarayıcı Lambasının Hareket Ettiğinden Emin Olun Yazıcı açılırken tarayıcı ışığı yanıyor ve sola-sağa hareket ediyor mu? Etmiyorsa, donanımsal bir sıkışma veya arıza olabilir. 3. Yazıcıyı Sıfırlamayı Deneyin (Reset): Yazıcının üzerindeki Durdur/İptal (Stop) düğmesine 5–10 saniye kadar basılı tutun. Ekrandaki hata kaybolursa, geçici bir yazılım sorunu olabilir.
Selam! Canon E3440 yazıcında E50 hatası can sıkıcı olabilir. Genellikle kartuşla ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir. Kartuşu doğru şekilde yerleştirip yerleştirmediğini kontrol et. Kartuş yuvasında toz veya ufak bir engel olabilir, onu da temizlemekte fayda var. Cihazı kapatıp prizden çıkar, ardından birkaç dakika sonra tekrar aç. Uygulama üzerinden hata kodlarını kontrol edebileceğin bir rehber varsa ona da bir göz at. Eğer sorun devam ederse, Canon teknik servisiyle iletişime geçmek iyi olabilir. Umarım sorun çabucak çözülür! 📄✨
Tüm kartuşları sök, varsa farklı tak. Tekrar dene. Ayrıca senin yazıcı bayağı bir eski görünüyor. Bu yauşaklar cihazı yaparken kodlamaya sınır koyuyorlar.. Örneğin 100 Bin sayfa yazıyor sonra ölü taklidi yapmaya başlıyorlar. Servise götürüyorsun yeni fiyatına tamir etmek istiyorlar.