Birkaç altınım var iphone 16 almak istiyorum ilk kes alıcam altınladı tel için bozmaya değer mi sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHayatta neyi yaşamak istiyorsan, ne yapmak istiyorsan onu yap canım. Biz bu hayata bir kere geliyoruz. İstediğimiz şeyleri yapamıyorsak, hayallerimizi gerçekleştirmek için sınırlarımızı zorlayamıyorsak yaşamanın da bir anlamı yok. O yüzden bence istiyorsan hiç düşünmeden, tereddüt etmeden almalısın. 🫶
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Al gitsin ben de öyle yapacağım 15 alicam ama ben bu bozdurma diyen arkadaşlar gram altınla ev alacağını falan zannediyor herhalde arkadaşlar 1 kg altıni yok kimsenin benim 9 gram var 11 i satıp altınları bozup alicam telefon da bir ihtiyaç sadece son modele gerek yok 15 de iş görür
03 Yorumla- 1 yıl
129 tane çeyrek altınım var Xiaomi redmi 12 kullanıyorum. bana yetiyor. bir telefon için asla bozmam. telefon alırsamda maaşından alırım. zengin iş adamların başarı hikayeleri hepsi böyle örnek almak gerekir.
- 1 yıl
@Mehmetim80 ne yapacaksın o parayı
- 1 yıl
Yatırım yapacağım. kafamda ki hayallerin peşinde gidicem😂
Cep telefonu kullanım amacına göre değişen bir durum. Maddi durumu dışarıda bırakırsak sosyal medyaya içerik üreten çekim yaptığım sürekli paylaşımlar yaptığın bir cihaz değilse gereksiz görüyorum. Kısacası cihazın sana bir getirisi olmayacaksa götürüsü de olmamalı.
00 Yorumla
1 yılŞu anki telefonunuz işinizi görüyorsa bir arıza yapmadıysa ve yeni sayılacak kadar iyi ise ve iyi fotoğraf çekiyorsa hiç gerek yok. elinizde biraz para bulunsun. Durumunuz çok iyi değilse altın bozup telefon almak hiç mantıklı bir şey değil :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
122Cevap
- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 41,8b cevap paylaştı.
u 1 yıldeğmez
10 Yorumla Saçmalama, kendine gel. Altın ile Iphone'u bir mi tutuyorsun?
Bizim milletin en sevmediğim huyu... paran yoksa, almayacaksın kardeşim. Sırf gösteriş merakınızdan, lüks merakınızdan, kenardaki altın birikiminizi bozdurup Iphone alıyorsunuz.
Dayım da zamanında 2 milyona araba almıştı, kaza yapınca gerip bana "yeğenim destek olsana dayına" demişti. Ben de, "totona don almaya paran yoksa, şort giyeceksin. Arabanın parçasını tamir ettirmeye paran yoksa, o arabayı almayacaksın" demiştim. Git 10-20 bin arası bir telefon al.
Eğer nakitin varsa, Iphone al. Ama yoksa, kalkıp altın bozdurma.
110 Yorumla
1 yılAptallık olur. Bizim köyde de bir adamın küçük bir arsası vardı dedi şehre gidecem ihtyiacım yok gidip sattı. O zaman iPhone 4 yeni çıkmıştı. Sırf hava olsun diye arsa parasıyla onu aldı. Eee ne oldu şimdi. O arsa şu an 1 milyon sahibine veriyorlar adam vermiyor. Telefon ne oldu. Yerde bulsan almazsın. 😂
Yani sırf birilerini kıskandırmak hava atmak için ya da moda diye gidip böyle bir şey yapmak çok aptalcadır. Hani telefonun kırılmış telefonsuz kalmışsın acil ihtiyaç vardır. Gidip maksimum 1 tam altın bozarsın ona normaldir.
33 Yorumla- 1 yıl
@Paulq kulaktan dolma bilgiler değil. canım yol yoktu orada tarlanın değeri de yoktu. Neyse kğçük bir araştırma yaptım senin için. 4 çıktığında 2 bin lira paraymış. Asgari ücret 650 lira. Yani yaklaşık 4 asgari ile. Yol geçmeyen küçük bir arsa fiyatı için normal bir rakam gt lalesi 😂😂😂
1 yılDeğmez, aldığın cihazı 2 3 sene içinden yeni model çıktı ayağına sistemden çıkartırlar iPhone un stratejisi bu o altını sakla veya yapabilirsen bir arsa filan almaya çalış en azından değeri artar veya gider kendine göre bir yer yaparsın. eğer gelişirse aldığın yer müteahhit e verip ev yaptırabilirsin. teknolojik aletler belli bir süreye kadar göz boyayabilir ama sonra yenisini almak isteyeceksin. hayatin için kullan paranı. en kotu bireysel emeklilige yatır. sırf güzel görünüyor diye kırık cam ellenmez.
11 Yorumla
Soran1 yılYahu 50k paraya ne arsası
Apple savaş suçu işlemekte beyis görmeyen, bebek kadın öldürmekten haya etmeyen zalimleri destekleyici açıklamalar yapmıştı. Aynı zamanda israilde ar-ge merkezi (leri) var. Aynı zamanda en ufak arızadan bile kullanıcı sorumlu. Yani 80 bin artı bozulma ve tamirat maliyeti ile 100 bin+. Hasbel kader küçük bir arıza yaşadı telefonunuz ve servise götürdünüz. Tamirat ücreti ödeyemeyeceğiniz bir seviyede hatta yeni bir iphone. Geri istediğiniz taktirde de kolay kolay geri alamıyorsunuz. Telefonunuza el konuluyor. Bunların yanı sıra kulaklık vb bazı kutu içeriğinden çıkmasını umduğumuz şeyleri bile para ile almalıyız yoksa kullanamayız. Bu da telefonun modeline göre değişiyor. Hepsi aynı içerik bile değil. Tüm bunları topladığımızda ise neden iphone alınsın ki diye soru geliyor akla. Iphone almaya ve altın bozdurmaya değmez. Altın iphoneden daha kıymetli. Az bulunan değerli bir maden. Bozulmasa daha iyi.
30 Yorumla1. si telefon için altın bozmak çok saçma
2. si iphone alana kadar ne güzel telefonlar var ki samsungun son serisi hem iphonedan ucuz hem iphonedan özellik olarak kat kat üstün
3. sü elindeki telefon iyiyse bunların hiçbirine gerek yok bu zaman da birikim ve para lazım ben araba almayı biraz erteledim altına gömcem parayı
30 Yorumla
1 yılAltin bozup telefon alacagina kredi cek al daha mantikli. Altin yükseldikçe zarar edersin ama enflasyonun bir canavara dönüştüğü bir ulkede kredi cekersen ilerleyen zamanlarda ödediğin ucret pul oluyor. Altinin kenarda durup kredi cekip alman daha akillica.
10 YorumlaAltın şimdi savaş karışıklığı var biraz daha artar bekle
israil İran gerilimi biterse altını sat iphone al!
1 yıl sonraya da iPhone artabilir bayagi çünkü dolar yavaştan çıkıyor daha da çıkacak diye dusunuyorum
onemli olan zamanlama
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAltın uçtu haberin var mı? Çok zarar edersin. Millet parasını katlama peşinde sen telefon derdindesin. Aklıma bir şey geldi. Bunu anlatıp dururlar. Zengine oara vermişler parasını artırmış. Değerlendirmiş. Fakire para vermişler gidip hepsini harcamış telefon almış 😅😂😂 Bunu buralarda çok anlatırlar 😂😂😂
10 Yorumla- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılElindeki telefon şu an seni idare ediyorsa hiç alma. Bak savaş çıktı. İki gün sonra başımıza ne gelir belli değil saçma sapan harcamalardan kaçın. Ama diyorsan ki ben bu altını zaten bu amaçla topladım ve almak istiyorum, al hayırlı olsun
10 Yorumla Bana mantıklı gelmiyor, telefon olurda bozulur, düşer kırılır veya kaybolursa o para gider. Samsung al 1 tane geç.
20 Yorumla
1 yılNe geçicek ki eline iPhone alınca iPhone sadece değer satıyor yani zaten iPhone telefon özelliklerinin 3te birini kullanacaksın 30.000₺ ye telefon alsanda gayet rahat götürür , arkadaşlarında yüksek model olabilir boş ver onları.
03 Yorumla- 1 yıl
30k ya 13 alsın taş gibi telefon
- 1 yıl
Demi ya iPhone 13 beğenmezsen Samsung al
- 1 yıl
Elimdeki 7 plus ın 3. sahibiyim telefon hâlâ taş gibi. Yazın 13 alacağım bence 13 ten sonra kalite bozuldu
ben ilk işe girdiğim zaman kredi çekip telefon alsaydım şimdiye bitirmiştim borcu diye diye 3 sene sonra 7 senelik telefonumu değiştirmiştim. maalesef orta sınıf vatandaşların birikimi yoksa tak diye telefon alması biraz zor oluyor eğer ihtiyacın varsa ve o parayı başka bir şey için harcamayacaksan bence alabilirsin
10 YorumlaDeğmez.
Bir telefonu almanız için biraz olan altınınızı bozdurmanız gerekiyorsa bence kalsın. Iphone her geçen gün değer kaybedecek ancak altın tam tersi her geçen gün değer kazanacak.10 Yorumla
1 yılIphone 16 nasıl güzel buluyorsunuz, anlamıyorum gerçekten. Çok kötü kamera görünümü. Hiç hoş durmuyor. Bence daha kapsamlı bir şey için kullanın altınınızı. Popüler kültüre aldanmayın
00 Yorumlaİnan ki değmez 16 promax kullanıyorum eger gram bi değişiklik yok elimden gelse keske satsam da bilezik yapıp koluma taksam
01 Yorumla
Soran1 yılKamera için istiyorum ya 13 ile 16 arasında fark çok diyorlar
Savaş dan dolayı ortalık durulsun öyle bozdur altın dolar euro şu an korkunç derecede yükseliyor benim için fark etmez diyorsan bozdur Ama şu ortamda bekle
00 Yorumla
1 yılTelefonun yoksa o ara cebinde paran da yoksa küçük bi altınını bozdurup alabilirsin ama sırf yüksek model tlf almak için de altın bozdurmak akıl kârı değil.
00 Yorumla
1 yılMantıksız bence, iPhone almak sadece popüler kültür köleliğidir, iyi fotoğraf çekme dışında pek de bı özelliği yok
10 Yorumla
s 1 yılBaştan aşağı zarar ve ahmaklık olur🙃
2 sene sonra iPhone 19 çıkar, ama senin altının kaybolduğuyla kalır😀10 YorumlaDeğmez altınların değeri artacak ama telefonu aldığın an o artık değeri azalacak bir şey. Yatırımını çöp etme
10 Yorumla
1 yılİsrail İran'a saldırdı. Altın savaşı sever. Satma altın daha da yükselir
21 Yorumla- 1 yıl
Sadece bu durumdan değil ki iPhone yani Apple İ*rail'e açık açık destek veriyor bunlarda onların malını nasıl alırım diye plan yapıyor, Allah hidayet versin.
1 yılBiri altın değeri düşmeyen şey, biri telefon. Yapmayın Allah aşkına ya. Altın ve telefonu bir tutmak😒
20 Yorumla- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 461 cevap paylaştı.
1 yılDeğmez tabi ki. Eline azıcık para geçmiş, onu da iPhone için mi harcayacaksin? İlk sirada iPhone olmamalı bence..
00 Yorumla Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 401 cevap paylaştı. Bari iki hafta daha bekle. Bak valla bekle kimseye bu tavsiyeyi vermem burada. Aklını kullan.
00 YorumlaÖncelikle kendini şunu sor ben neden bunu istiyorum diye
Ve boykot olduğuda unutma01 Yorumla
Soran1 yılKamersı lazmm
1 yılAltın yeni hareketine başladı. ONS altın 3500 dolardaki zirvesinin hemen altında. 3800-3850 dolarları görmeden satma bence.
00 Yorumla
1 yılya senin tercihin evin araban varsa al bence çünkü onlar öncelikli olmalı su soru beni acayip üzdü su an ulkemizin haline bak aq
00 Yorumla
1 yılsana tavsiyem sakın böyle bi hata yapma savas var dibimizde heran bize sıcrayabılır altını muahaza et telefon seni kurtarmaq nacizane tavsiyem
00 Yorumla- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 354 cevap paylaştı.
1 yılOlabilir iPhone değer kaybetmiyor çeyrek altın gibi istediğin zaman çok değer kaybetmeden satabilirsin ve kullandığın da yanına kâr kalır
00 Yorumla
1 yılKız sevgilin alsın sana niye bozuyorsun bul zengin bir sevgili aldır yazik altın bozulutmu bidaha yapmaya zor
01 Yorumla- 1 yıl
Zengin sevgiliye bu kız ne verecek? Bu kadar beleşçilik bu kadar fırsatçılık olur mu yahu, siz para ile sevgili oluyorsunuz. İğrenç
1 yılAlabilirsin. Zaten dolarda yükseliyor o yüzden fiyatıda değişecektir. Bu dönem aldığın kârındır.
00 Yorumla- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 754 cevap paylaştı.
1 yılDeymez tabiki.. 1 telefon için o kadar para vermeye deymez al 1 tane samsung telefon o da işini görür.
00 Yorumla - Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılYaşının 27 olmadığını düşünüyorum ve cevap veriyorum Kesinlikle böyle bir şey yapma altının Dursun yerinde
00 Yorumla Hemen al hiç vakit kaybetme. Ezik ve fakir görünmekten level atlamış olursun.
20 YorumlaBence bozdurma gösteriş için alacaksan hiç girme o yollara telefonun bozulduysa daha uygun bir şey al mantıksız bence
00 YorumlaAkıllı Telefon Alışverişi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Değmez ki telefon yatırım aracı gibi de değil değerini tutmaz
10 YorumlaKesinlikle yatırım tavsiyesi alınmaz senden bacı
00 Yorumla
1 yılBence degmez cunku degeri daha da artabilir, gene de sen bilirsin bozduracaksan bile.
00 Yorumla
1 yılSakın. Altın 1 yıl sonra 6000 i bulabilir. Buraya yazıyorum pişman olursun ✋
00 Yorumla- Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 548 cevap paylaştı.
1 yıl80 bini gözden çıkarıp cebinde taşımak istiyor isen tercih senin..
00 Yorumla Telefon için değmez akıllı ol firmalara özel kredi kullandırıyor tel için
00 Yorumla
1 yılbence değmez , şu an ki telefonunuz işinizi görüyor ise
00 Yorumla
1 yıl) Altın değer kazanır telefon değer kaybeder diyeceklerim bu kadar
00 Yorumla
1 yılYerinde olsam bozdurmam altın iPhone dan daha değerli
00 YorumlaBence değmez
Ama cok istiyorsanız değer
00 Yorumla
1 yılBence degmez
İphone 13 bile işini görür
Yok eski diyorsan 15 Plus alabilirsin02 Yorumla
Soran1 yılKamerası nasıl sence onun
- 1 yıl
Hangisinin?
15 inki 16 ı kadar iyi
Dynmanic islanda var
13 de fena degil ama illaki küçük farklar vardır Tabi rakamsal farklarda var Birde alırsan 256 gb al
128 çok foto ve video kullanırsan artık yetmeyecek gibi duruyor
Akıllı Telefon Alışverişi konusunda 691 cevap paylaştı. Fulya ablanın bile dikkatini çekmişsin bu soruyla 😂
00 Yorumla
1 yılGeçen sene altın gününe girdim ordan gelenlerle almıştım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılya dinleme bunları mantıklı hayatım al gitsin ben 14 aldım 2 sene once ilk cıktıgında süper bisi ya androidden gectim hatta kamerası süper islevi harika her isini yapabiliyorsun evet pahalı ama deger bence paran varsa al ama yoksa kredi cekip falan almana gerek yok benceee
00 Yorumla
1 yılSaçmalamayi kes ya birde iPhone 16 dio Eylül'de 17 si çıkacak 😁😬😬😬 iPhone 16da patates 15 pro dan çokta bir farklı yok snaa deyim😬 ayrıca Türkiye'de o paraya alınmaz ya yurtdışında yarı yarıya😬😬
00 YorumlaBunu sorduğuna göre bir telefonun var, onu da sat altın al
10 YorumlaBen motor almak istiyorum ama sırf bir süre sonra altında kalsa daha fazla değerleniceğini bildiğim için şunan almıyorum şunan ev almak harici altın bozdurmak mantıksız ve telefon değerini kaybedicek boşuna bozdurma
00 YorumlaSiz ne kadar garipsiniz ya gidin motor alın gidin araba alın napcaksınoz telefonu
00 Yorumla
1 yılBuna gerçekten ihtiyacım var mı diye sor kendine… Birde o kadar birikim yapıyoz ne için içimizden gelen bir ürüne sahip olamadıktan sonra ne için biriktiriyoruz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞu an yapma öyle bir şey altın iyi yarın bekle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen bozdurup iPhone 15 almıştım , Şu an baya zarar dayım 🙈 ama iPhone kullanıyorum
00 Yorumla
1 yılBencede çok gereksiz baya popüler oldu ya bu iPhoneler kırılsa paran çöp olacak bence sen altınlarını bozma zor zamanında kullanirsin benim tavsiyem sana
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAltin su an savaṣ yüzünden yükseliṣte bozabilirsin istersen
00 Yorumla
1 yılŞu an altın alma zamanı altın Sürek çıkıyor çıkacak da şu anda İsrail yeni İran'ı vuruyor savaşları olduğu sürece altın pahalanır Telefon nedir Boş iş
10 Yorumla- Devamını Gör (133)
Devamını Gör(178)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Akıllı Telefon Alışverişi > Sorular > Biraz altınım var, iPhone 16 almak için bozmaya değer mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne