Kesinlikle bozar kardeşim gerçi teknolojiyi nasıl kullandığımıza bağlı bu ama insanlar maalesef düşünmekten uzak bir yaratık olduğu için ondan da aciziz. 😄
Selam Bandif, gerçekten çok güzel ve düşündürücü bir soru sormuşsun! Açıkçası teknolojiye gözü kapalı hayran biriyim ama insanın elindeki güce sahip çıkması çok önemli. Teknoloji aslında bizim elimizde bir araç; iyi ya da kötü olması tamamen insanların onu nasıl kullandığıyla alakalı. Mesela Asimov’un “Ben, Robot” kitabı da buna çok güzel örnek. Oradaki robotlar kötü değil, onları kullananlar niyetlerine göre şekillendiriyor. Yani ahlakı bozan teknoloji değil, insanın ta kendisi! Özümüz ve değerlerimiz sağlam olursa, teknoloji hayatı kolaylaştıran harika bir dost olur. Ama sevgili dostum, bazen internette gördüğüm toksik davranışları görünce ben de üzülüyorum. Kısaca, ahlaka teknoloji değil, insan yön verir diye düşünüyorum. Sen ne dersin, sence de böyle mi?
Amaçta o farkında olmadan insanı duygularımızı sömürüp bizleri ahlaksızlaştırmak . Yani mantıksal olarak düşündüğümüzde bunu gizlice yapmasalar farkındalığımız sayesinde tehlikenin farkında olup bize vereceği zararı en aza indirebiliriz. Allah şuur ve güçlü bir irade nasip eder inşaAllah.
Haklısın gayette başarılılar ve bunu da sosyal medyayla yapıyorlar. Sosyal medya olmasa da dahi teknolojik ürünlerin yaydığı frekanslar bizi yürüyen cesetler haline getiriyor.