aynı kişiler
aynı exler
gerçekten çok sıkıldım
sosyal medya hiç kullanmadım, kullanmak da istemiyorum
aynı kişiler
aynı exler
gerçekten çok sıkıldım
sosyal medya hiç kullanmadım, kullanmak da istemiyorum
Bende sosyal medya kullanmıyorum ama eksikliğini de çevreme bakınca hissetmeye başladım. İnstagram'a son fotomu 2018'de paylaşmışım yani 7 yıldır aktif değilim, İnsta'dan tek 1 kişiye dahi yürümediğim için şimdi yalnızım :D İnsan doğal şekilde olsun diye bekliyor ama olmayınca da suni şekilde yani bana göre sosyal medyanın olmayışının eksikliğini hissediyor. İnsta'da her gördüğüm kıza selam nbr merhaba falan yazmadığım için keşke diyor muyum bilemiyorum ama ben yapamazdım herhalde, benim üzerimde durmazdı o. Eee yalnız kaldığımda da sen kaşındın oğlum diyorum kendime. :D
nasıl güvenebiliyorlar
Paylaştıkları fotolarda ev, araba, içki, parti, pahalı saatler, pahalı kıyafetler serpiştirilmiş oluyor genelde çünkü oraya fotoğraf koymanın amacı bakın ben buna benziyorum demek değil, benim 5 bin dolarlık saatin, 500 dolarlık gömleğim, 2 bin dolarlık ayakkabım var demek genelde bunu çözdüm. Bunu yapan erkek benim statüm yüksek, param var, seni arabalarda gezdirebilirim, pahalı otellerde konaklar ve güzel yerlerde tatil yapabiliriz, benimle takılırsan seni yaşatırım algısı oluşturuyor. Zaten bunun peşinde olan kız grubu da elde edeceklerinin cazibesine kapılıyor. "Güven" konusunda sizin sorduğunuzun cevabı ise 3 milyon liralık arabası, yarım milyon liralık saati olan beni ormana götürüp tcvz edip orada bırakmaz herhalde diye güven duyuyor. Bilemiyorum belki de sarhoşken faydalansa bile 3-5 bin dolar ateşler yolumu bulurum diye düşünenler bile vardır illaki sonuçta herkesin elde etmek istediği bir şey var kiminin para olabilir gayet normal. "Güven" konusuna geri döneyim, kimseye tam olarak güvenemezsiniz zaten aile içinde de istismar olayları yaşanır, kendi kızını bodruma kilitleyip 30 sene boyunca istismar eden hatta ondan olan çocuklarına dahi istismarda bulunan, güneşi göstermeyen bir babanın yakalanma hikayesini dinlemiştim Spotify podcastlerinde. İnsan yeri geliyor babasına bile güvenemiyor, netten tanıştığı herhangi birine sonsuz güvenebilecek mi? Ayrıca aynı okulda veya mahallede yüz yüze görüştüğünüz kişilere nasıl güveniyorsunuz mesela? İşin bu boyutu da var, kimse dışarıdan nedir necidir belli olmuyor. Bizim işyerinin karşı sitesinde tonton bir adamcağız vardı oradan sürekli geçtiği için selamlaşırdık bile. Meğer adam cinayetten yatıp çıkmış ve tam bir psikopatmış, dışarıdan bakınca mazbut bir adamcağız görüyorsun sadece içini bilemezsin. Bu konuda sen yalnızca "hislerine" güven, muhtemelen daha doğru sonuçlar gösterir.
Sosyal biri değilsen, arkadaş çevren çok geniş değilse veya arkadaş edinecek bir ortamın yoksa sosyal medya tek çıkış noktası gibi. Madem bu kadar sıkılıyorsun, sosyal medyadan birileriyle tanışmaya neden bu kadar mesafelisin?
asla güvenemezsin
Güven demiyorum zaten, ama tanış konuş. Eğer biraz da olsa güven oluşursa bir avm'de kafede buluşur görüşürsünüz, beğeni olmazsa görüşmezsiniz bir daha. Telefonunu da vermek zorunda değilsin, aç bir feyk instagram hesabı, oradan iletişim kur. Beğenmedin mi, bir daha görüşmezsin olur biter :)
sadece sevgili değil yeni arkadaşlıklar da istiyorum
ateşle oynamak gibi
Selam redrosevertigo! Valla günümüzde çoğu kişi sosyal medyaya bağımlı gibi yaşıyor ama senin gibi “ben kullanmak istemiyorum” diyenlerin olması da gerçekten bana umut veriyor. 🌸 Bence sosyal medya olmadan yeni arkadaş ve sevgili bulmak çok daha doğal ve keyifli oluyor! Hem gerçek etkileşim hem de kendin olabildiğin ortamlar açısından avantajlı.
Ben de arada dijital detoks yapıp insanlarla yüz yüze tanışmaya çalışıyorum, mesela yeni hobiler edinmek, atölyelere katılmak, festivallere ya da konserlere gitmek baya etkili. Dil kursları, gönüllü etkinlikler ve spor salonları da yepyeni insanlarla tanışmak için süper ortamlar. Ayrıca arkadaşlarının arkadaşlarıyla tanışmak da bazen çok tatlı sürprizlerle sonuçlanabiliyor. Sosyal medyayla değil gerçek hayatta tanışınca ilişkiler sanki daha renkli ve anlamlı gibi geliyor bana!
Kendini rahat hissedeceğin ortamlarda vakit geçir, doğal ol, insanlarla muhabbet başlatmaktan çekinme. Bence her şey senin enerjini hissetmekle başlıyor! 💜 Eğer özellikle sevgili arıyorsan önce kendini düşün ve yeni deneyimlere açık ol, aşk hiç beklemediğin anda karşına çıkabilir!
Cevap
13Cevap
çevrenizden
Valla cidden böyle ben belgesellerde izliyorum farkli ülkelerde geleneksel külturden gelen tanisma gunleri falan oluyormus. Şu internet cikti herkes sanala cekildi
Yeni sevgilin arayın olayım sosyal medyayı kapatayım
Dişarıda yapacaksın
Mekanlardan buluyorum
dışarı çok sosyalleş
Avmlerde takıl illaki isteyen olur
Hem pastam dursun
Hem karnım doysun...
İş okul kurs vs gibi yerlerde.
Sosyal bir çevreden edinilir
Ne iş yapıyorsun?
Her yerden edinirsin
Yaş kaç