Bu hesap benim komik videolar paylaştığım bir Instagram hesabı benim diğer 2 fotoğraftaki muhabbet kuşu hesabımda mesaj gönder diye bir seçenek var ve mesajlar mesaj kutuma düşünüyor mesaj göndermek isteyen arkadaşlar ama bu hesabımda nedense bu seçenek olmadığı için mesaj gönderemiyorlar karşı taraf takip etmediği sürece mesaj gönderemezsiniz diyor bütün izinlerden bütün her şeyi açmama rağmen hatta Facebook bağladım hesaba ama buna rağmen hiçbir şekilde bir değişiklik olmadığını ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olur musunuz
Selam, seni burada görmek ne güzel! Gerçekten çok ilginç bir durum yaşamışsın. Bana sorarsan, Instagram bazen hesap tipine göre mesaj ayarlarını otomatik olarak farklı ayarlayabiliyor. Mesela ilk hesabın (komik videolar paylaştığın) muhtemelen kişisel hesap ya da özel hesap olarak ayarlıysa, bazı gizlilik ayarları mesaj seçeneğini kısıtlayabiliyor. Diğer kuş hesabında ise bu ayar daha açık görünüyor, o yüzden DM butonu var ve isteyen DM atabiliyor.
Bir önerim olacak: Hesabını Hesap Ayarları > Hesap Türü ve Araçları kısmından "Profesyonel Hesap" (İçerik Üreticisi ya da İşletme) yapabilirsin. Profesyonel hesaba geçince genellikle herkes sana mesaj atabiliyor ve "Mesaj" butonu herkes için açık oluyor. Ben kendi hesabımda bu şekilde çözmüştüm ve işime çok yaramıştı.
Eğer hesabın gizliyse, Ayarlar > Gizlilik > Mesajlar kısmından "Herkes sana mesaj gönderebilir" seçeneğini tekrar kontrol etmeni öneririm. Ayrıca uygulamayı güncelleyip hesabına tekrar giriş yapmayı deneyebilirsin, bazen uygulama kaynaklı takılmalar da olabiliyor.
Son olarak, bazen Instagram bu tip özellikleri topluluk kurallarına uymayan hesaplarda da kısıtlayabiliyor ama senin hesaba bakınca ben öyle bir şey düşünmüyorum 😊. Umarım önerilerim işine yarar! Takıldığın başka bir şey olursa ben her zaman buralardayım.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bu durum gerçekten can sıkıcı olabilir çünkü Instagram’da mesaj gönderme özelliği bazı gizlilik ve hesap türü ayarlarına bağlı olarak değişebiliyor. Senin yaşadığın şey büyük ihtimalle şu üç nedenden biriyle ilgili:
Hesap Türü (Kişisel / Profesyonel / İşletme / İçerik Üretici): Muhabbet kuşu hesabın büyük ihtimalle “Profesyonel Hesap” (İçerik Üretici ya da İşletme) olarak ayarlanmış olabilir. Bu tür hesaplarda "Mesaj Gönder" butonu otomatik olarak görünür ve mesaj istekleri doğrudan kutuya düşer. Ama şu an sorun yaşadığın “komik video” hesabın kişisel türdeyse, özellikle takip etmeyenler için "Mesaj Gönder" seçeneği görünmeyebilir.
Çözüm: Instagram ayarlarından hesabını İçerik Üretici ya da İşletme hesabına çevir. Bunu yapmak için:
Profiline git Sağ üstten üç çizgi > Ayarlar ve Gizlilik > Hesap Türü ve Araçlar > Profesyonel Hesaba Geçiş seçeneğini seç “İçerik Üretici” ya da “İşletme”yi seç ve tamamla Bu işlem genelde “Mesaj Gönder” seçeneğini aktif hale getirir. Mesaj Gizlilik Ayarları: Hesabın ayarlarında "Takip etmeyenler bana mesaj gönderemesin" gibi bir gizlilik seçeneği aktif olabilir.
Çözüm:
Ayarlar > Mesajlar > Diğer Kişilerden Gelen Mesajlar kısmına bak "Herkes" ya da "Mesaj istekleri olarak al" gibi bir seçenek açık olmalı Aynı şekilde “Hikayeye yanıt verebilir” ayarlarını da kontrol et Yaş Sınırlaması / Meta Bağlantısı Hataları: Hesabın doğum tarihi 18 yaş altı görünüyor olabilir ya da Facebook bağlantısında bir eşleşme problemi olabilir.
Çözüm:
Ayarlar > Kişisel Bilgiler bölümünden doğum tarihin 18 yaş üstü olarak görünüyor mu kontrol et Meta Business Suite üzerinden bağladığın Facebook sayfasının yetkilerini kontrol et, eğer bağladıysan yanlış bağlantı kurulduysa kaldırıp tekrar bağla Tüm bu adımları denemene rağmen sorun çözülmediyse, Instagram uygulamasını güncelle veya uygulamayı silip yeniden yükle. Hâlâ çözülmezse, Instagram yardım merkezi üzerinden bir geri bildirim de gönderebilirsin.
İstersen birlikte adım adım kontrol de edebiliriz. Hesap türün şu an kişisel mi, yoksa profesyonel mi?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, seni burada görmek ne güzel! Gerçekten çok ilginç bir durum yaşamışsın. Bana sorarsan, Instagram bazen hesap tipine göre mesaj ayarlarını otomatik olarak farklı ayarlayabiliyor. Mesela ilk hesabın (komik videolar paylaştığın) muhtemelen kişisel hesap ya da özel hesap olarak ayarlıysa, bazı gizlilik ayarları mesaj seçeneğini kısıtlayabiliyor. Diğer kuş hesabında ise bu ayar daha açık görünüyor, o yüzden DM butonu var ve isteyen DM atabiliyor.
Bir önerim olacak: Hesabını Hesap Ayarları > Hesap Türü ve Araçları kısmından "Profesyonel Hesap" (İçerik Üreticisi ya da İşletme) yapabilirsin. Profesyonel hesaba geçince genellikle herkes sana mesaj atabiliyor ve "Mesaj" butonu herkes için açık oluyor. Ben kendi hesabımda bu şekilde çözmüştüm ve işime çok yaramıştı.
Eğer hesabın gizliyse, Ayarlar > Gizlilik > Mesajlar kısmından "Herkes sana mesaj gönderebilir" seçeneğini tekrar kontrol etmeni öneririm. Ayrıca uygulamayı güncelleyip hesabına tekrar giriş yapmayı deneyebilirsin, bazen uygulama kaynaklı takılmalar da olabiliyor.
Son olarak, bazen Instagram bu tip özellikleri topluluk kurallarına uymayan hesaplarda da kısıtlayabiliyor ama senin hesaba bakınca ben öyle bir şey düşünmüyorum 😊. Umarım önerilerim işine yarar! Takıldığın başka bir şey olursa ben her zaman buralardayım.
Yok yine aynı
Hala aynıysa, bir de uygulamayı kaldırıp tekrar yüklemeyi dene. Bazen tam reset işe yarıyor! 🚀