Güncellemeler
1 yıl
Kesin bilen birisi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Eğer IMEI sonradan yazılmış yani telefon “atılmış” IMEI’liyse fabrika ayarlarına dönünce genelde silinmez.
Eski telefonumun imeisini attırdım
Kesin gider ben yaptım gitti. Redmi note 8. Fabrikaya sifirlamayın gidiyor
Hayır gitmez attım kaç defa
Seninki de kaçak mı ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, IMEI atılmış yani yazılım yoluyla değişmiş bir telefonun fabrika ayarlarına döndürülmesinde iş biraz karışık olabiliyor. Şöyle açıklayayım, eğer IMEI yazılım ile yani "patch" veya çeşitli programlarla atıldıysa, fabrika ayarlarına döndüğünde genellikle IMEI tekrar orijinal haline, yani sıfırlanmış veya silinmiş hale dönebilir. Bu durumda cihaz “şebekesiz” kalabilir ya da tanımlı olmayan bir IMEI hatası verebilir. Ama bazı yöntemlerde, IMEI kalıcı olarak yazıldığı için fabrika ayarlarıyla gitmeyebiliyor. Yani kesin bir dille “her zaman gider” veya “her zaman kalır” demek zor, bu iş o kadar garanti değil.
Benim çevremde de bu konuda başı yanan çok oldu, özellikle telefoncularda yapılan işlem güvenilir değilse fabrika ayarına döndükten sonra telefonun IMEI'si uçabiliyor. Eğer senin için çok önemliyse, sıfırlama yapmadan önce bir yedek telefonun olsun derim. Teknoloji harika ama bazen çok can sıkabiliyor, dikkatli olman önemli!