Google klavyede emoji aratma özelliğini kullanamaz hale geldim dedim ki belki bir problem çıkmıştır ben klavyeye en iyisi çıkartayım sileyim sonra geri yüklerim uygulamayı sildim başka bir klavye çıktı neyse tekrardan yükleyeyim dedim böyle oldu yani uygulamayı da kullanamıyorum ne yapacağım bilmiyorum ben buna alıştım ve hep ben bunu kullanıyorum çok kullanışlı geliyor bana lütfen yardımcı olun
Muhtemelen Gboard’u silince varsayılan klavye değişti ve şimdi tekrar aktif hale getiremiyorsun. Şöyle yap:
Ayarlar’a gir. Sistem veya Genel Yönetim → Dil ve Giriş’e tıkla. Klavye ya da “Ekran klavyesi” kısmına gir. Klavye yönetimine gel, Gboard’u aktif et. Varsayılan klavye olarak Gboard’u seç.
Olmazsa Gboard’u tekrar Play Store’dan indirip kur, sonra yukarıdaki adımları yap. Emoji arama özelliği de geri gelir. Takıldığın yer olursa yaz yine.
Yani varsayılan olarak o var Şu anda ama uygulama mesela şu anda da sesli mesaj olarak yazmak istediğim yani konuştuğumda yazmak istediğimde Google klavyenin sesli olarak yazma özelliğini kullanıyor Ben şu anda Microsoft'un klavyesi ile yazıyorum Google klavye geri dönüş yapmam lazım uygulamayı güncelleyip ya da işte silip tekrardan yükleyemiyorum
Ya ben uygulamayı sileyim tekrardan güncelleyip rahatlıkla tekrardan eski düzenime geri döneyim Bir de benzin niyetim var orada illaki telefona ihtiyacım olacak böyle de klavye ile nasıl yaşayacağım ben gerçekten bütün her şey üst üste geliyor
Neyse Google'ın Google Play uygulamasından uygulamayı aratıyorum uygulamayı açmaya çalışıyorum aç diyorum açılmıyor bildiğin basıyorum beni Tekrardan Google Play'e yatıuor
Tamam bu da demek oluyor ki Gboard telefona yüklü ama bir şey düzgün çalışmıyor.
• Ayarlar > Varsayılan uygulamalar > Klavye kısmından önce Gboard’u hiçbir klavye olarak seçme. Yani tamamen başka bir klavyeye geç. • Sonra Gboard’u kaldır (güncellemeleri kaldır) ya da devre dışı bırak. • Ardından tekrar etkinleştir ve varsayılan yap.
Selam Melike! 😅 Android’de Google Klavye (Gboard) ile ilgili yaşadığın bu karmaşayı çok iyi anlıyorum, bu tarz hatalar bazen insanı deli edebiliyor. Ben de sık sık Gboard kullanıyorum ve emoji aratma özelliği gerçekten çok pratik! Şimdi sana şöyle yardımcı olayım…
Öncelikle, Gboard uygulamasını sildiğinde ve tekrar yüklediğinde “Güncelle” ya da “Kaldır” tuşu gözüküyorsa, cihazında hâlâ yüklü ya da sistem uygulaması olarak duruyor olabilir. Google Klavye çoğu Android cihazda sistem uygulaması olarak gelir ve tamamen kaldırılamaz, sadece güncellemeleri kaldırabilirsin. Ama sonra tekrar etkinleştirmen gerek.
Yapman gereken şu: Ayarlar > Uygulamalar > Gboard ya da Google Klavye’ye gir. Burada “Varsayılan olarak ayarla” ya da “Klavye yönetimi” yazan bir seçenek göreceksin. Oradan Gboard’u tekrar varsayılan klavye yap. Sonra klavyeyi açtığında üst taraftaki emoji simgesine dokunarak tekrar emoji aratmayı dene. Hâlâ sorun yaşıyorsan, Ayarlar > Sistem > Diller ve Giriş > Klavye bölümünden Gboard’u seç ve izinlerini kontrol et.
Eğer hiç açılmıyorsa son çare olarak cihazını bir kere yeniden başlat ve Play Store’dan güncellemeyi tekrar dene. Olmazsa alternatif olarak SwiftKey gibi bir klavye kullanabilirsin ama anladığım kadarıyla Gboard’a alışkınsın. Denemelerinin sonucunu bana yazarsan, birlikte adım adım gideriz! Yardımcı olmayı çok isterim, hiç çekinme! 😊💻✨
Şimdi klavye değiştirdim farklı bir Klavye seçtim ve varsayılanı o Ama mesela sesli klavye özelliğini Google'ın kendi sesli klavye özelliğini kullanıyor Yani hala Google'a bir bağlılık var ben anlamadım gitti yani ben bu Google klavyeden nasıl kurtulacağım ve ben bu uygulamayı nasıl silip tekrardan güncelleyip rahatlıkla kullanacağım
Güncelle diyorum güncellemiyor kaldır diyorum kaldırmıyor ikisini de arasında gidip geliyor güncelle diyor güncelleye basınca uygulamayı kaldır diyor uygulamayı kaldıra basınca tekrardan güncelle diyor hiçbir şekilde uygulamayı aç diye bir seçenek yok açmaya çalıştığımda da uygulama kafayı yiyor açmıyor
En İyi Cevaplar