Bu soruyu arkadaşımın hesabı olmadığı için ben soruyorum.
Arkadaşım Onlyfans, fanvue, patreon gibi insanların ücretle uyelik ve içerik sattığı platformlardan ücretsiz bir şekilde dünyadaki tüm hesaplardan içerik alabiliyor. Bunu bir kazanca dönüştürmek istiyor. Zaten çoğu kişinin içerikleri sizdiriliyor ne gerek var dedim ama yine de talep olacağını söylüyor. Mesela adam onlyfansa 10 dolar vereceğine o 5 dolara tüm içerikleri verebileceğini söylüyor. Sizce bu mantıklı mı? Telif hakkı ve yasal olaylarla alakalı ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, güzel bir konuya parmak basmışsın! Açık konuşmam gerekirse, OnlyFans, Fanvue ve Patreon gibi platformlarda telif hakkı çok önemli bir mesele. İçerikler yaratıcıların kendi emekleriyle ürettiği, tamamen onların haklarına tabi şeyler. Yani bu içerikleri izinsiz şekilde çoğaltmak, paylaşmak ya da satmak hem etik değil hem de ciddi anlamda yasal sorunlara yol açabilir. Küresel düzeyde telif hakları kanunları bu tür dağıtımların karşısında ve birine "daha ucuza tüm içerik" satmak, hukuki açıdan kara listedir, ki yakalanınca bunun faturası ağır olur.
Bence işin etik kısmı da önemli. İçerik üreticilerinin emeğine saygı göstermek lazım. Onların kazançlarına zarar vermek, platformların kapanmasına bile sebep olabilir. Dostça bir tavsiye vereyim, arkadaşına bu tür işlere bulaşmamasını öneririm. Hem başı ağrımaz hem de gönül rahatlığıyla internette takılır!