Yapay zekadan yararlanıyor musun?

Ben chatgpt'ye başlangıç, kullanacağım güzergah ve son noktalarını belirterek tatil rotası yapar mısın diye sordum, çıkan sonucu eşime gösterdim. Eşim çok gıcık oldu ama o da deepseek indirdi, aynı soruyu sordu ve çıkan sonucu karşılaştırdık. "E şimdi yıllardır bunu ben yapıyordum gayet de keyif alıyordum, bu rotayı çizmek, gidilecek yerleri ayarlamak benim için keyifli bir araştırma oluyordu şimdi bana ne gerek kaldı ki" dedi... Silelim o zaman bunları dedim. Ama bu kolaylıktan vazgeçmek de mantıklı değil dedi. E şimdi işin başka yanı da var. Geçen bir göğüs cerrahi uzmanı, 20 yıllık birikimimle akciğer grafisini yorumluyorum, yapay zeka sadece 30 saniyede benim yorumumdan daha iyisini yapmayı başardı. Mesleğim, eğitimim, tecrübem tehdit altında dedi. Aynı şey avukatlık için de geçerli. Belki Türkiye için daha zaman var ama dünyada avukatlık ilk kaybolacak mesleklerden biri olarak gösteriliyor. Yeni trend, sadece duruşma avukatlığı alanında uzmanlaşmaya yönelik şekilleniyor. Makinelerin, programların ve yapay zekanın insan zekası ve gücünün yapabileceği işleri bu kadar kolay erişilebilir şekilde yerine getirmesi, bunca insanı işsiz ve dolayısıyla parasız hale getirebilir. Peki nasıl geçinecek bu kadar insan? Endişe duymuyor musun?

Güncellemeler
23 gü
Süper soru olmuş. Teşekkür ederim
Yapay zekadan yararlanıyor musun?