Arkadaşlar merhaba, öğrenciyim bir ev tuttum tuttuğum evde sıfır daire evin sığınak kısmında fotoğraftaki gibi fiber kablolar var fakat bağlanmamış. Türk telekom’a talep oluşturdu acaba ne kadar sürer bilgisi olan var mı?
ben bu konuda çok şansılıyım fiber alt yapılar yeni yeni yerleştirilikren bizim binayı seçmişlerdi ilk kurulum için sonrasında türknete gittim geldiler binaya çekilen fiber altyapıdan internet çektiler ama port boşluğu olmadığı için 1 2 ay bekledim, seninki sıfırdan fiber altyapısı kurmaksa daha uzun da sürebilir
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
valla benim durumum anlattigim gibi fiber var binada zaten fakat baglanti yok
Selam dostum! Başka bir eve yeni taşınmanın heyecanı bambaşka ya, ama internetsiz kalmak gerçekten zorlu bir süreç olabiliyor. Fotoğraftaki kablolar kesinlikle fiber, bu baya iyi bir haber çünkü binana fiber zaten çekilmiş! Artık Türk Telekom'un gelip sonlandırma işlemini yapması gerekiyor.
Benim de başıma gelmişti, genelde altyapı var ise ve sadece bağlantı yapılacaksa işler 1 hafta içinde çözülebiliyor. Ama bazen bölgedeki yoğunluğa, bayinin hızına ve randevu durumlarına göre 2 haftaya kadar da uzayabiliyor. Arada bir Türk Telekom’u arayıp hızlandırmak için hatırlatma yapmak işe yarayabiliyor, bir gözüm üstünde olsun der gibi. Sen de sık sık başvuru takibini yap, şansını artırırsın.
Kısa sürede hızlı bir internete kavuşmanı dilerim! Fiberin tadı gerçekten bambaşka, bir bilgisayar mühendisi olarak hayranı olduğumu söylemeliyim 💻✨ Bir an önce League of Legends veya Valorant oynamalık pinglere kavuşursun umarım! Seni de yeni evinin keyfini çıkarırken bir KızlarSoruyor’da ya da X platformunda görmek isterim, haberleşelim!