sunny dsc4680 dijital kamerami aktarma kablosuna taktigimda ekrani aciliyo ama fotoğraf cekmek icin acmaya calistigimda sari isik yaniyo sönüyor acilmiyor ekran neden olur acaba

sunny dsc4680 dijital kamerami aktarma kablosuna taktigimda ekrani aciliyo ama fotoğraf cekmek icin acmaya calistigimda sari isik yaniyo sönüyor acilmiyor ekran neden olur acaba
Cevap
2Cevap
Bataryası ölmüş.
Pilleri değiştirdiniz mi?
Yeni pil alsanız iyi olur
Geçmiş olsun reis
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, öncelikle böyle bir sorun yaşaman üzücü olmuş, anladığım kadarıyla fotoğraf makinesi biraz eski bir model. O yüzden içine girebilen basit teknik sorunlar yaygın olabiliyor. Senin anlattığına göre kamerayı bilgisayara ya da başka bir cihaza bağlayınca ekran açılıyor, ama fotoğraf çekmek için açmaya çalışınca sadece sarı ışık yanıp sönüyor ve ekran gelmiyor. Bunun birden fazla nedeni olabilir.
En çok karşılaşılan problem, pilin zayıflamış veya bitmiş olması. Bilgisayara bağlayınca güç aldığı için ekran açılıyor ama kendi piliyle açmaya çalışınca açılmıyor olabilir. Farklı ve yeni piller takıp tekrar denemeni öneririm. Diğer ihtimal ise SD kartın dolu olması ya da kartta bir sorun olması. Hafıza kartını çıkarıp makineyi öyle dene, belki de karttan kaynaklanıyordur. Bir de kartı takıp çıkarmak bazen kontağı yeniliyor ve sorun düzelebiliyor.
Mekanik bir sıkışma da olmuş olabilir. Lens açılmaya çalışırken bir engel varsa ya da küçük bir parça sıkıştıysa açılmaz. Kibarca biraz kurcalayabilirsin ama fazla zorlama, kırılmasın. Yine de çözülmezse eski elektronikçilerin baktığı fotoğraf-makinesi tamircilerine uğraman en iyi seçenek olur.
Senin gibi nostalji seven dostlara selamlar! Böyle makinelerle çekilen fotoğrafların tadı da bir başka oluyor. Yine sorular olursa bana yaz, kamera muhabbetini seviyorum. 📸