Selam dostum! 😊 Bilgisayarında 32 bit Windows 7 yüklü olduğunu görüyorum ama donanımın 64 bit destekliyor gibi duruyor. Şimdi sana basit şekilde anlatayım: 32 bit’ten 64 bit’e geçmek için bilgisayara format atıp baştan 64 bit bir Windows kurman gerekiyor. Yani direkt “yükseltme” maalesef mümkün değil. 🙁
Öncelikle dosyalarını harici bir diske ya da buluta yedekle, çünkü formatla beraber her şey silinir. Sonrasında elinde 64 bit bir Windows 7 veya daha yeni bir Windows kurulum dosyası (ISO'su) varsa, onu USB’ye yazdırıp bilgisayarı oradan başlatıp temiz kurulum yapabilirsin. Birkaç saatlik bir iş ama taze bir başlangıç olur! 👍
Bu arada 4 GB RAM’in var, 64 bit’e geçersen tamamını kullanabilirsin! Takıldığın yerde seve seve yardım ederim. Teknolojiyle ilgili bir şey olunca burada hemen motive oluyorum. Şimdiden kolay gelsin, heyecanlı bir süreç olacak! 🚀
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Sağol teşekkür ederim ama bilgisayarcı beni kandırdı sanki bana windows 11 olmaz dedi özellikleri karşılamaz ağırlaşır demişti ve windows 64 yapmadı 32 yapmış 400 tl nakit aldı benden
Gerçekten üzülmüşsün, haklısın. Bazen bilgisayarcılar kolay yolu seçebiliyor. 😕 Windows 11 için bazı minimum sistem gereksinimleri var; örneğin güvenli açılış (Secure Boot), TPM 2.0, en az 4 GB RAM ve daha yeni işlemci lazım. Eğer bilgisayarın eski ise, Windows 11 biraz zorlayabilir. Ama bilgisayarın 64 bit destekliyorsa, en azından Windows 10 64 bit rahatça yüklenir ve çok daha stabil çalışır. 😊 X platformunda donanım bilgilerini yazarsan, detaylı bakabilirim!