100 Mbps Fiber Altyapı var ama port yok yazıyor ne yapmalıyım?

İyi günler. Türknet ve Millenicom sitesinde böyle gözüküyor altyapı var ama port yok. Binaya Türk Telekom kutusu geldiğini düşünüyorum lakin bina yeni ve bundan 2-3 ay önce Türk Telekom ile konuştuğumuzda daha çalışma var denilmişti, bayram sonu olur denildi ama yeni çıkmış sanırım ben de altyapıya her gün bakıyordum bugün gördüm ama Türk Telekom sitesinde halen altyapı yok diyor. Göknet ayrıntılı bakmak istedim de onda da şehir falan giremiyor bilgisayar neden bilmiyorum Chrome ve Microsoft Edge denedim olmadı Opera'yı da telefondan denedim o da olmadı. Babam tekrar aramadı ama bunu bugün eve gelince söyleyeceğim. İnternet benim için ihtiyaç maalesef hem yüksek lisans tezi yazıyorum hem de online Yökdil için yabancı dil kursuna gidiyorum haliyle internet fazla gidiyor telefon interneti de bazen yetmiyor. Hocam okulda laboratuvarda çalışabilirsin diyor ama orada da okulun interneti çekmiyor eskiden iyi çekiyordu bundan birkaç ay önce o zaman yeni eve taşınmamıştık tabi Ramazan'dan 1 hafta önce taşındık bayram sonuna kadar yaklaşık 1-1,5 aya anca veririz demişlerdi yaz oldu daha gelmedi internet. Benim isteğim port açtırmak gerekiyorsa açtırırız ama herkes kendi portununkini mi ödüyor yoksa genel mi bir de port açtırmak ne kadar sürer? Bir an önce isterim çünkü bina şu anda boş gibi bir şey yarın dolarsa o zaman sıkıntı herkes açtırmak isteyince yoğunluktan gecikebilir. Bir de 1000 Mbps vereceğiz demişlerdi Fiber nereden çıktı 100 Mbps Fiber sınırsız onu da anlamadım ki aradaki fark niye var? Port kolaydır umarım bir de 1000 Mbps hayali vardı moralim bozuldu. :(((

Güncellemeler
1 yıl
Port açtırma olayı bina için tek port fiyatları mı yoksa bütün binanın ki mi bana biraz maliyeti yüksek geldi. Binanın ise bu portu binaya oturanlar arttıkça hepsi ile görüşmek lazım. :)
100 Mbps Fiber Altyapı var ama port yok yazıyor ne yapmalıyım?