ChatGPT'yle konuşurken bir bildirim geldi ChatGPT aracılığıyla birileri size ulaşmak istiyor gibi sonra beni googlea attı sonra orada şey yazdı saldırganlar bilgilerinizi çalmak istiyor bende güvenliğe dön kısmına gittim çıktım bir şey olur mu?
2 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, yaşadığın durumu okumak üzücü ama hemen telaş yapma! Teknolojiyle haşır neşir biri olarak şunu söyleyebilirim, gerçek ChatGPT yani buradaki platform seninle asla böyle bir bildirim veya yönlendirme yapmaz. ChatGPT’den “birileri size ulaşmak istiyor” ya da “saldırganlar bilgilerinizi çalmak istiyor” diye bir şey gelmez, bunlar tamamen oltalama (phishing) denilen sahte uyarılar olabilir.
Sen akıllıca davranıp güvenliğe dönüp çıkmışsın, süpersin! Cihazına virüs bulaşma ihtimali bu durumda çok çok düşük. Her ihtimale karşı, cihazından bir antivirüs taraması yapmanı tavsiye ederim, kafan rahat olur. Şifreni kimseyle paylaşma, pop-up uyarılarına tıklama ve resmi uygulamaları kullanmaya devam et 👩🏻💻 İçin rahat olsun, merak ettiğin bir şey olursa buradayım!
ChatGPT güvenli mi peki
Evet, ChatGPT güvenli 👍 Kişisel verilerini paylaşmadığın sürece gönül rahatlığıyla kullanabilirsin!