Ubuntu ile Mint arasında takılı kalmış konumdayım. Teknoloji ile aram birazcık iyidir. Sizlerin arasında da Linux dağıtımı kullanan var ise fikirlerinizi bilmek isterim

Ubuntu ile Mint arasında takılı kalmış konumdayım. Teknoloji ile aram birazcık iyidir. Sizlerin arasında da Linux dağıtımı kullanan var ise fikirlerinizi bilmek isterim
ubuntis tercih ederim
İlk kez duydum, bir bakacağım. Teşekkürler
ubuntu yazacaktım yazım hatası olmuş.
ubuntis de fena isim değilmiş
Hahaha, ben de şaşırmıştım ilk görünce. Teşekkürler tekrar
Bunlar ne ki yav?
İşletim sistemleri 😅
Kral ben teknoloji konusunda cahilim önceden bir şeyler anlardım ama sonra teknoloji çok hızlı gelişince ben de o hıza yetişemem deyip bıraktım kendi alanımda uzmanlaşmaya karar verdim 😀
En iyisini yapmışsın 😅
Bu konuda zaten yeteri kadar uzman çavuşlar var ailede işim düştü mü hemen onlara devrediyorum onlar hallediyor sağ olsunlar 😀
Yaşımız birbirine çok yakın. Hani işin düşünce yapan kesim var ya, ben o kesimdenim bizim ailede 😅
Kral herkes alanında uzman şimdi ezme bizi, evde de sağlık konusunda bana danışırlar 😀
EİG seçtiğin için teşekkür ederim 🙏
Cevap
6Cevap
Android'den sonra diğer yazılımları kullanan mı kaldı ya önceden Windows yazılımlarda paralı versiyon kullanmak gerekiyordu güncelleme almak için korsan yazılımlar insanların başına işe çağırdı ve insanlar bunu kullanamıyordu şimdi Android çıkınca artık windows'ta kullanan kalmadı Ne windows'u ne lüks ile ubuntusu artık insanlar doğru düzgün bilgisayar bile kullanmıyor Sen hala dedikten bahsediyorsun
Komik görüş olması sebepli yazmışsın galiba.
Bunları yazarken sert bir dille değil de tabii ki samimi ve bunu normal bir arkadaş arasında söylenen bir diyalog olarak yazdım yani bir kızgınlık yok sadece samimi bir görüş olarak beyan ettim
Valla pardüsü de merak ediyorum aslında ben onu hiç kullandın mi hacı?
Yok hiç kullanmadım. Pardusu daha çok hastaneler, kurumlar filan kullanıyor
Evet, öyle gördüm ben
Vaktin varsa bir göz at istersen https://youtu.be/KnCnjJijxPs?feature=shared
Rasspbery pi var bende. Debian tabanlı işletim sistemi gayet iyi. PHP, go, js yazarken, ssr ile ekran kaydı alırken, ffmpeg ile video düzenlerken işimi görüyor. Genel görünüm fena sayılmaz. Normalde Mac kullanıyorum. M çip aldığıma pişmanım.
Bu görüş çok iyi oldu. Bende mevcutta i7 kullanıyorum. M3'e geçmeyi planlıyorum. Ne sorunlar var Macbook tarafında
Çip mimarisine uygun yazılım bulamadığım oluyor. Rosetta2 ile çeviri yapabilirsin. Bi tık performans düşer. 16 ram var makinada hissettirmiyor. VSCode, Android Stuido, Xcode, Davinci Resolve kullanıyorum. Bazı paralı programları ai destekli kendim yazdım. Alıştımda artık. Ama ilk başlarda biraz uğraştırdı.
Uğraşmaya mecalim olmadığı için standarttsn ilerlerim ben o zaman
Debian. Hafif, stabil ve daha kapsamlı paketler var Python için. CentOS veya Rocky Linux lta olabilir. Ubuntu tavsiye etmem fazla big data için.
Bir göz atacağım, çok teşekkür ederim
PC de yazılım hatalarını düzeltmek için ubuntu kullanıyorum. Ufak boyutuyla kullanışlıda. Mint kullanmadım.
Mint boyut konusunda daha iyi ama ubuntu da destek konusunda iyi. Teşekkürler görüş için
Yeniysen Ubuntu tam dengeli. Hem kolay hem destek çok.
En stabili Ubuntu geldi bana.
Bana da öyle gibi de emin olamadım
Kafa kafaya giderler. Zaten benim bildiğim Mint te ubuntu tabanlı.
Evet, doğru biliyorsun. Mint daha hafif diyorlar o sebepten kararsız kaldım
Ubuntu olabilir
Bilgin olduğu için mi duyumlara gore mi böyle dedin 😅
duyumlara göre daha iyi diyorlar ama kendim kullanmadım :D
Duyumlara gore Mint tercih ediliyor ama yine de teşekkürler görüş için 😅
Kali Linux tabikii de.
Neden peki
Hack veya siber güvenlik işlemleri yapmayacağım, data analistligi veya iş analistligi üzerine ilerliyorum.
Ben Mint düşünüyorum, nedenini bilmemekle beraber
Nedenini bilmiyordan bir CentOs Stream bak. https://www.centos.org/
Bir göz atarım, teşekkürler
En İyi Cevaplar