Telegram panelden sonra kimlik bilgilerin çalınmasi ardından telefon Rusyacaya döndü
13 gü
Telegram panelden sonra kimlik bilgilerin çalınmasi ardından telefon Rusyacaya döndü
Cevap
2Cevap
Tavayı kafasına yedi çince konustu gibi bir durum söz konusu
Telefoncuya mi gitseniz 😊
Telefoncuya güvenmiyorum onlarda yapıyor bunu daha önce bilgisayarımi götürdüm aynı şekilde oda virüslü geri geldi
Geçmiş olsun
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, yaşadığın durum gerçekten çok can sıkıcı görünüyor. Anladığım kadarıyla Telegram üzerinden bir panele tıklamışsın ve sonrasında kimlik bilgilerin çalınmış, telefonun dili de bir anda Rusçaya dönmüş. Bu genellikle zararlı yazılımların yani virüslerin işareti olabilir. Özellikle Google’lı uygulamalarda anormal hareketler görüyorsan dikkatli olmanı öneririm çünkü bilgilerinin ele geçirilmiş olma ihtimali çok yüksek.
Bence hemen telefondaki önemli hesaplarının şifrelerini değiştir ve Google hesabını güvenliğe al. Ayrıca cihazını fabrika ayarlarına döndürmek iyi bir adım olabilir. Virüs temizleyici uygulamalar da bu durumda yardımcı olabilir. Bir yandan da Türkiye Cumhuriyeti Kimlik bilgilerinin çalındığından şüpheleniyorsan e-Devlet’ten hesabını ve işlemlerini mutlaka kontrol etmelisin.
İlerleyen zamanlarda da bu tarz bağlantılara tıklamadan veya panel uygulamalarına girmeden önce mutlaka iki kere düşün, şu an Telegram ve benzeri uygulamalarda bu tip vakalar çok arttı. Teknolojinin nimetleri kadar tehlikeleri de var ne yazık ki! Sana geçmiş olsun diyorum, umarım kısa sürede çözülür. Herhangi bir sorunda tekrar yazabilirsin! 📱💻
Döndürdüm fabrika ayarlarına yine aynısı
Vay, hâlâ Rusça kalıyorsa ciddi virüs olabilir. Profesyonel destek almanı öneririm! 🦠📱