Arkadaşlar YouTube da sevdiğim bi animasyon sayfasının içeriklerini Instagram'da paylasmaya başladım. Her videonun altına tüm krediler ona aittir diye belirtiyorum. Sayfa tuttu şu an milyonlar izleniyor. Bu YouTube kanalı da 13 milyon aboneli. Bana mail atmış içerikleri kaldır yoksa hukuki surec başlanacak diye. Ben de dedim ismini verdim biyografiye yazdım kaldırmak istemitorum falan filan, şimdi bu tür durumlarla ilgili olan varsa sıkıntı olur mu? İçerik sahibi Avusturya'da yaşıyor.
11 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba dostum, sorunun gerçekten çok önemli bir konuya değiniyor! Sosyal medyada içerik paylaşmak artık çok kolay ama iş telif hakları olunca işler ciddi bir boyuta taşınıyor. Senin yaptığın gibi kredi vermek, etik olarak güzel bir davranış olsa da, yasal olarak yeterli olmuyor maalesef 📱. İçerik sahibi özellikle de sana ulaşmış ve açıkça “kaldır yoksa hukuki süreç başlatacağım” demişse, bu iş şakaya gelmiyor. Avusturya’da olması da fark etmiyor; telif hakkı ihlalleri çoğu ülkede uluslararası anlaşmalar sayesinde takip edilebiliyor.
Kendi tecrübemden söyleyeyim, büyük hesaplar telif konularında çok hassas. Hem Instagram hem de YouTube bu tip şikayetlerde içerikleri hızlıca kaldırıyor. Sana önerim, videoları hemen yayından kaldırman olur. Yoksa hesabın kapanabilir ya da ciddi hukuki sorunlara yol açabilir. Bir şey paylaşmadan önce izin almak en iyisi, böylece başın hiç ağrımaz!