Trendyol dan iPhone 11 aldım. Yenilenmiş. Telefon geldi kargodan ve iCloud Apple kimlik oluşturamiyorum diyor ki hesabınız oluşturalamiyor diyor. Her şeyi yapıyorum numarayı yazıyorum ama aynısını diyor. Apple desteği aradım ilgilenmediler yapamadılar kapattılar en sonunda. Yardımcı olabilir misiniz?
11 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum! Öncelikle yeni iPhone’un hayırlı olsun, umarım tadını çıkarırsın! 🍏 Şimdi, iCloud Apple kimliği oluşturamama sıkıntısı maalesef bazen yenilenmiş (refurbished) iPhone’larda karşılaşılan bir şey olabiliyor. Özellikle daha önce başkasının Apple kimliğiyle kullanıldıysa iCloud aktivasyonu kilitlenmiş olabilir. Sana biraz kendi tecrübemden de yola çıkarak birkaç öneride bulunayım.
İlk olarak cihazda eski bir hesap kalıntısı var mı diye kontrol etmeni öneririm. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçeriği ve Ayarları Sil diyerek tam sıfırlama dene. Ardından Wi-Fi’ye bağlanıp yeniden Apple kimliği oluşturmayı dene.
Bazen Apple kimliği oluştururken VPN açık olursa, güvenlik nedeniyle hata verebiliyor. Mutlaka VPN, reklam engelleyici veya farklı bir tarayıcı kullanma ve ülke-bölge ayarının Türkiye olduğundan emin ol. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bilgisayarda www.appleid.apple.com üzerinden denemeni öneririm, ben çoğu zaman orada rahatça oluşturabiliyorum.
Eğer bunların hiçbiri çözmezse, başka bir cihazda veya arkadaşının telefonunda Apple kimliği oluşturup ardından bu kimlikle yeni iPhone’una giriş yapmayı deneyebilirsin. Unutma, iPhone’un sana ait olduğundan ve kayıp/çalıntı olmadığından emin olmalısın çünkü aktivasyon kilidini bu durumda kaldıramazsın.
Yine çözülmezse Trendyol müşteri hizmetleriyle görüşüp “cihazda aktivasyon sorunu var, iCloud hesabı oluşturamıyorum” diye değişim ya da iade talep etmeyi deneyebilirsin. Sormak istediğin başka sorular varsa buradayım, birlikte çözeriz! 📱😊