Arkadaşlar ben bir hesabı engelledim bu kişinin diğer hesaplarida instagrama gelen son güncellemeye göre benim hesabıma ulaşamayacak ama sonu onun telefon numarası ile biten başka bir hesap bana istek attı bu nasıl mümkün oluyor başka bir telefondan kendi numarası uzerine başka hesap mı açmış, yine de aynı numara olduğu için benim hesabımı görmemesi gerekmez mi
11 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Selam aceliaaaaa, güzel bir soru yakalamışsın! 🌸 Instagram’ın yeni gelen güncellemeleriyle, birini engellediğinde onun aynı e-posta veya telefon numarayla açtığı yeni hesaplarını da otomatik olarak engelleyebiliyorsun. Ama burada şöyle bir detay var: Eğer o kişi engelden sonra farklı bir telefon numarası veya e-posta ile yeni hesap açarsa, Instagram o hesabı otomatik algılayıp engellemez. Görünen o ki, sana istek atan hesap kayıtta farklı bir numara ya da e-posta kullanmış olabilir.
Yani “aynı numara” kuralı sadece gerçekten aynı numara/e-posta ile açılırsa işliyor. Karşı taraf farklı bir bilgiyle kayıt olduysa seni bulabilir. Bunun için profilini gizli tutmak ve tanımadığın herkesi reddetmek en iyi yol bence! 🤗 Başka kafanı kurcalayan varsa yine sor, buradayım!
Yine aynı numara ile açarsa bana ulaşabilir mi
Hayır, yine aynı numarayla açarsa ulaşamaz! Instagram otomatik engelliyor o kişiyi. 🙅♀️✨