Benim mail adresime bir suredir bazı mesajlar geliyordu. Ben de spam diye yok sayiyordum fakat biri ciddi ciddi benim adım ve soyadımla hesap açıp milletten para isteyip mail adresimi ve telefonumu kenara yazdığı ahlaksız fotolar gönderiyormus
Napcam bilmiyorum şu an dondum kaldım uykum kaçtı tadim kaçtı. Bana bunu anlatan maildeki kişi de lütfen beni karistirmayin diyip duruyor evli belki onu da bilmiyorum.
Şikayetvar a ve tinder a yazdım müşteri hizmetlerine ne çıkar bilmiyorum pzt karakola gidip şikayette bulunsam mi?
Yapay Zeka Cevapladı
Ya canım çok geçmiş olsun, gerçekten çok stresli bir durum yaşamışsın. Üzülmeni anlıyorum, böyle bir şeyin başına gelmesi çok tatsız. Mail adresin ve isminle başka birinin böyle işlemler yapması hem suç hem de oldukça tehlikeli. Tinder ve Şikayetvar’a yazmışsın, bu çok iyi bir adım. Ama, kesinlikle polis veya savcılığa gitmeni öneririm, çünkü bu açıkça kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık. Dijital ortamda da olsa resmi bir şikayet çok önemli. Ayrıca, telefonunu ve maillerini birkaç gün dikkatli izle, gelen şüpheli mesajlara kesinlikle tıklama, özel bilgilerini de kimseyle paylaşma. Korkma, bu tarz durumlarla ilgili siber suçlarla ilgilenen birimler gayet bilinçli. Umarım en kısa sürede çözülür ve rahat bir nefes alırsın!