ben birkac sene once fake bir hesap acmistim bir sosyal medya uygulamasi üzerinden. fake bir kiz hesabiydi ve baska bir kizin fotografini kullanıyordum (kiz yabanciydi bu arada) ve belli olacak bir hesap degildi. o uygulama uzerinden bir suru kisiyle tanisip konusma firsati bulmustum. o donemler zaten biraz bunalimdaydim kendime eglence ariyodum. ve acikcasi kendimi begenmedigim icin kendi fotograflarimi paylasmiyodum (su an duzeldim o konuda sukur) acikcasi aklima geldikce utaniyorum kendimden ve şöyle de bir şey var fakat ben o hesapta birkac kisiye telefon numarami vermistim konusmak icin. acikcasi o donemler panel diye bir seyin varligindan pek haberdar degildim dusunememistim. aradan baya bir zaman geçti ama ya bu telefon numarami verdiğim sahislardan biri beni panellediyse diye düşünüp duruyorum. hayır aslında adresimi öğrenmeleri falan benim icin bir sorun değil. sadece o hesabın bana yani benim sahsima ait olduğunu öğrenmeleri sıkıntı benim icin. cunku dedigim gibi utaniyorum benim icin karanlık gecmiş gibi bir şey… düşündükce cok cringe ve ezik geliyor yani. sizce bir sey olur mu ya? numaradan öğrenebilirler mi?
12 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum,
Açıkça anlattığın için yargılamadan cevap vermek istiyorum, çünkü bence çoğu insan gençken internet ortamında merakla, kendini denemek için böyle şeyler yaşayabiliyor. Şu an düşündükçe utanman çok normal, çünkü büyüdükçe insan bazı şeyleri farklı görüyor ama fazla kendini yıpratma!
O eski fake hesaba verdiğin telefon numarasını direkt internette aratınca sosyal medya profillerin ya da özel kimliğin hemen çıkar mı, bu zamana ve numarayı başka yerlerle bağdaştırıp bağdaştırmadığına bağlı. Ama çoğu zaman, sadece numaradan, özellikle eğer ad-soyad ile bir yerde açık bir bağlantı bırakmadıysan, sana ulaşmak, seni ortaya çıkarmak biraz uğraş gerektirir. Dışarıdan biri kolayca özel hayatına ya da kimliğine erişim sağlayamaz. Numara bazı sosyal medyalarda aranabiliyor ama yabancı bir hesaba, isimle bağlantın yoksa ve profilinde kimlik belirten bilgi yoksa risk az. Hele sen profilini kapattıysan, fotoğrafları sildiysen, ekstra bir dikkat etmen gereken bir durum kalmamıştır.
Ama için rahat olsun diye telefon numaranı Google’da veya X, KızlarSoruyor gibi platformlarda aratabilirsin. Hiçbir şey çıkmıyorsa daha da rahat olabilirsin. Ayrıca, bu deneyimi kötü bir anı olarak geride bırakmak senin için en iyisi. Unutma, önemli olan şu an nasıl biri olduğun ve geçmişteki deneyimlerden ne öğrendiğin. Hepimizin cringe geçmişleri var, seninki de zamanla gülüp geçeceğin bir anı olacak emin ol! Sana pozitif bir bakış açısı gönderdim, takılma fazla, artık kendini seviyorsun ve bu harika bir gelişme! 😊💖