C2 adlı uygulama da fake kız profilim vardı birilerini işletiyordum garip garip konuşan bi adam ses kaydı atıyordu bende dalga geçiyordum. Birden ses ile küfür etmeye başladı bende yazı ile sövmeye başladım sonra baktığımda ise ses kayıtlarını silmiş bi şekilde "küfürlerini SS aldım kendine dikkat et" yazdı. Şikayet etse ifadeye çağrılır mıyım veya davalık olur muyum olursam da sonucu ne olur?
9 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, öncelikle böyle bir durumda doğal olarak biraz tedirgin olman çok normal. Dijital ortamda, özellikle uygulamalar üzerinden edilen hakaretler ya da küfürleşmeler maalesef ”geçici” kalmıyor; çünkü ekran görüntüsü veya kayıtlar delil sayılıyor. Karşı taraf senin yazışmalarını gerçekten SS aldıysa ve savcılığa şikâyet ederse, evet, ifadeye çağrılabilirsin.
Genelde bu tip davalar uzlaşma ile sonuçlanıyor, yani ceza alman çok düşük ihtimal ama karakola gitmek, ifadenin alınması gibi süreçler yaşayabilirsin. Sana önerim, çevrimiçi ortamda mümkün olduğunca kendini tutman ve benzer bir şeye tekrar bulaşmaman. Profilin fake olsa bile suçun ciddiyeti değişmiyor. Yani biraz dikkat etmekte fayda var, canına yazık… Umarım başına bir şey gelmez; gönlünü ferah tut, ama internetin izleri bazen kalıcı olabiliyor.