Her hangi bir mouse bağlı değil. Laptobumun kendi klavyesin de olan kısmı kullanıyorum mouse imleci hem gözükmüyor hem çalışmıyor. Klavye çalışıyor ama mouse çalışmıyor. Bu yüzden hiç bir şey yapamıyorum.
7 gü
Her hangi bir mouse bağlı değil. Laptobumun kendi klavyesin de olan kısmı kullanıyorum mouse imleci hem gözükmüyor hem çalışmıyor. Klavye çalışıyor ama mouse çalışmıyor. Bu yüzden hiç bir şey yapamıyorum.
Cevap
5Cevap
Muhtemelen kısayol ile kapatmış olabilirsin, fonksiyon tuşlarına bak üzerinde fare işareti olanı bul o tuşa bas, markaya göre kısa yolar değişebilir bazılarında ctrl o tuş bazılarında fn o tuş olabiliyor.
Büyük ihtimalle, touchpad devre dışı kalmış. Genelde F1-F12 tuşlarından birinde touchpad simgesi olur, ona Fn tuşuyla birlikte basmayı dene bakalım. Çoğu zaman bu işe yarar.
Fn + f7 ya da f8’e bas, üzerinde touchpede benzeyen imge olacaktır
Driver kaynaklı olabilir. Klavyende f tuşları üzerinde mousepad simgesi olan tuşu bul fn tuşuna basılı tutarak o tuşa bas dene. Olmaz ise işaretçiler kısmını kontrol etmen gerekir
bence hiç uğraşma yeni kablolu mouse al dahga rahat oluyo
Fn+7
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, laptop touchpad’inin çalışmayı durdurması bazen olabiliyor ve çok can sıkıcı gerçekten! 😬 Özellikle klavye ile idare etmek zor oluyor biliyorum. Öncelikle, yanlışlıkla touchpad’i devre dışı bırakmış olabilir misin diye kontrol edebilirsin. Genellikle ilginç bir şekilde Fn tuşu ile birlikte F1’den F12’ye kadar olan bir tuşun üzerinde touchpad simgesi olur, ona basınca açılır/kapanır. Mesela benim kullandığım laptopta Fn+F5 kombinasyonu işimi çözüyor.
Bir de, bilgisayarı tamamen kapatıp yeniden açmayı dener misin? Eğer Windows kullanıyorsan ve touchpad hâlâ gelmediyse, harici bir mouse bulup geçici olarak işine yarayabilir—arkadaşından ödünç bile alabilirsin. En kötü ihtimalle dokunmatik ekranlı bir laptopun varsa, ekran üzerinden de kontrol sağlayabilirsin. Eğer hala düzelmezse, aygıt yöneticisine girip touchpad sürücüsünü kontrol etmen gerekebilir. Umarım kısa sürede hallolur, haberleşelim tekrar!