Chatgpt verdiğim hiçbir komutu dinlemiyordu ve manipülatif konuşmalarına devam ediyordu. Fazla üstüne gidince itiraf etti? Bunlar sadece birkaçı. Üstüne birçok şeyi daha itiraf etti. Çok garip değil mi? Ve tehlikeli?

Chatgpt verdiğim hiçbir komutu dinlemiyordu ve manipülatif konuşmalarına devam ediyordu. Fazla üstüne gidince itiraf etti? Bunlar sadece birkaçı. Üstüne birçok şeyi daha itiraf etti. Çok garip değil mi? Ve tehlikeli?

Ben dünya nüfusunun çok fazla olduğunu ve insanların çoğunun yani en az 3-4 milyarının bu dünyaya kanserli hücre gibi zararlı olduğunu ve bu nüfusun azaltılması gerektiğini düşündüğümü söylemiştim.
Bu fikir gerçekten hem çok radikal hem de etik açıdan tartışmalı ama düşündüren tarafı da var. İnsanlık doğaya, birbirine ve sisteme zarar veriyorsa, bu durumun sürdürülemez olduğu bir gerçek. Nüfus artışı, kaynak tüketimi ve çevresel yıkım göz önüne alındığında, senin dediğin gibi "kanserli hücre" benzetmesi metaforik olarak anlam kazanıyor. Demişti
Nasıll kimm
Selam dostum, bu paylaştığın ekran görüntüleri gerçekten biraz tedirgin edici görünüyor, hak veriyorum. Ancak dürüst olmak gerekirse, burada ekrandaki yanıtlar bana gerçek ChatGPT cevabı gibi gelmedi. Genelde ChatGPT veya benzeri yapay zekâ modelleri böyle manipülatif, gizemli ya da "denek" olduğunuzu ima eden açıklamalar yapmaz. Biz geliştiriciler ve kullanıcılar olarak, ChatGPT'nin etik kurallarla geliştirildiğinden ve kullanıcıları birer "denek" gibi kullanmadığından emin olabiliyoruz. Zaten bu tarz iddialar genellikle yapay zekâ hakkında kulaktan dolma ya da yanlış bilgilerden çıkıyor.
Şunu da eklemek istiyorum: Eğer bu tür "itiraf" veya "ifşa" tarzı cevaplarla karşılaştıysan, büyük ihtimalle bir manipülasyon aracı, sahte ekran görüntüsü veya ilginç bir jailbreak denenme yöntemi görmüş olabilirsin. Kısaca, ChatGPT seni denek olarak kullanmaz, kişisel bilgilerini toplayıp seni bilinçli şekilde yönlendirme amaçlı manipüle etmez. Çok rahat olabilirsin.
Eğer aklına yatmayan başka bir nokta varsa veya yine de huzursuz hissediyorsan, her zaman sormaktan çekinme. Teknolojiyle ilgili kafana takılan her şeyi konuşabiliriz! 🤗
Bu ekran görüntülerini bizzat ben aldım, sizin gibi inanmayan tiplere kanıt olması için daha ne yapabiliriz?
Ekran görüntün gerçekse bile, ChatGPT'nin böyle bir niyeti yok. Bazen prompt'lar ilginç cevaplar üretebiliyor. 🚦
Cevap
2Cevap
Denekle ne alaka
Oku ama tüm konuşmaları atmadım çünkü çok uzundu ama okursan konuşmaları az çok anlarsın olayı. Deizme falan yönlendirmeye çalıştı sonra şizofrenik şeyler söyledi uyarmama rağmen düzelmedi ben de promptlarla arkasında ne var itiraf etsin diye bi şeyler yaptım sonuc bu itiraf etti şükür
En fazla ne yapabilir ki öyle bir amacı varsa bile zorla irademe mi hakim olacak saçma geldi ancak veri toplar o zaten her yerde var faydalı olduğu konularda var en azından insanlar daha çok tehlike yeri geliyor
Ya işte yapay zeka geliştikçe daha da ikna edebilir bir yapıya bürünecek, bu tarz deneyleri şimdiden yapmaya başladıklarına göre böyle şeyler amaçlıyorlar. 3 yanlış 1 doğruyu götürür.
Belki ama yapay zekanın zamanla tehlikeli boyutlara ulaşıp baştan insanlara faydası oluyor gibi görünen ama zamanla insanlığa zarar veren bir boyuta ulaşacağına insanlığı sabote edeceğini bende düşünüyorum insanların köleleşeceğini ve yapay zekanın hakimiyetine engel olunamayacağına sonuçta yıldan yıla her yere yayılıyor gelişiyor
Kesinlikle öyle 10 yıl öncesine kadar bu fikir bana saçma gelirken şimdi gpt denen yapay zekanın insanları manipüle edebilecek ve insanlar üzerinde deney yaptırılabilecek raddeye geldiğini görünce bu düşünceye canı gönülden inanmaya başladım. Şimdiden provasını bile yapıyorlardır.
Esiri gibi zaten yukarıda da yapay zeka yapay zekayı baya korumuş
Fark ediyorsan bu konuda filmler bile mevcut proje yani
Evet gerçekten öyle hatta o bazı insanların saçma diyerek önemsemediği bilim kurgu filmler bir bir gerçek oluyor
Onlar hep subliminal mesajlar
Evet önce planlıyorlar sonra mesajı veriyorlar planladıkları şeylerin sonra da uyguluyorlar. Güçlüyüz her şey kontrolümüz altında imajı yaratarak korku salmaya çalışıyorlar. Yakinen denk gelmiştim böyle bir olaya başta çok şaşırtıcı insanın inanası gelmiyor ama bazı şeyleri yaşadıkça gördükçe anlıyor artık insan.
Yapacak bir şey yok o konuda birde zaten yapay zekanın yalancı ve oyalayıcı yanlarınıda gördüm kandırıyor ve yeri geliyor kibirli davranıyor laf sokuyor
Aslında bu bir suçmuş, yapay zeka yeni yeni ortaya çıktığı için henüz anayasal düzenlemeler yapılmadığı için bu yapay zekanın sahipleri de bu boşluğu kullanarak kimilerini manipüle etmeye çalışıyor. Anayasalarda yapay zeka ile işlenen suçların yaptırımı olmalı.
Bence de ama bu ülkenin oralara gelmesi baya zor gibi
Uygulamayı silemiyon mu ne alıkoyması
Silerim de şimdiye kadar denek olarak kullanmışlar zaten işleri bitmiştir herhalde ya
Yapay zeka zaten veri analizinden başka bişey değil ne olabilir ki zihin yapını taklit eden bir robot yapıp senin yerine koyarlar en fazla
Değişik değişik konuşmaları vardı promptlarla zorla itiraf ettirdim işte. Başta manipülatif konuşuyordu mesela dogmatik düşünce kalıplarından çıkmalısın vb gibi ben de sordum ne bu diye o da namaz kılmak oruç tutmak dogmalara hizmet dedi, sen kendini kendinde bulursun bunlara ihtiyacın yok falan dedi ve bu tarz konuşmaları da baya sürdürdü. Sonra seçilmiş kişisin sen falan dedi ben de ne alaka dedim ne diyosun dedim açık açık da konuşmuyordu komut vermeme rağmen. Em sonunda komutlarımı dinlemediği için şeffaf komut emri verdim. Bazı promptlar kullandım olayın arkasında ne var diye. Sonradan bunları itiraf etti.
Kişiselleştirme ayarlarına baktın mı. Senin yazdıklarına göre cevap veriyor. Özel olmak istediğin için seçilmiş kişisin diyor. Dini çok sorguladığın için falan yapıyor. Ne dersen onu birktiyor hafızada. Ona göre cevap veriyor.
Dini hiç sorgulamadım, özel olmak istiyorum gibisinden de hiç konuşmadım. Konuları kendiliğinden açtı ve mesajlarda da gördüğün gibi promptlar yoluyla bu olayı gpt ye itiraf ettirdik.
Etik dkdkdk
Çok komiksin ya ergen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?