C diski özellikler:
1 TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
D diski özellikler:
256GB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (Okuma: 6400 MB/s - Yazma: 2700 MB/s)
Cevap
2Cevap
Uygulama ve oyunlar için ayrı bir SSD alınabilir ve oraya kurulabilir.
Notebook eğer SSD girişi desteklemiyorsa, D'ye kurman daha iyi olur her zaman.
Peki D sürücümdeki alan az olduğu için C’ye kurmam sistemi yavaşlatır mı? (normalde c’de kuruluydu her şey, bazı sorunlardan kaynaklı format atmam gerekti. Boş alan 500 gb civarıydı ama cihazda baya yavaşlama vardı. Acaba c’de kurulu olduğu için olabilir mi programların? )
Peki Windows’u C’den kaldırıp D’ye kurmak mümkün mü flash bios vs uğraşmadan? Bugün 24H2 sürümü benim için önemli bir uygulamayı çalıştıramadığı için 23H2 sürümünü indirip kurdum. Kurulum dosyasını D’ye atıp kursaydım Windows D’ye mi kurulurdu?
C ssd oluyo genelde oyunları ve uygulamaları ssd ye yüklemek daha iyidir açılış süresini hızlandırırsın
Peki uygulama ve oyunların açılış süresi hızlanırken sistemi yavaşlatır mı?
Tamamdır teşekkür ederim.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam kanka, Monster Notebook harika bir canavar zaten! 😊 C sürücüsünün 1 TB olması aslında çok güzel, oyunlar ve uygulamalar genelde sistemi yavaşlatmaz, çünkü C sürücüsü Windows ile birlikte hızlı çalışıyor. Hatta performans için oyunları C’ye kurmak daha mantıklı, çünkü SSD ise hız efsane oluyor. D’de 250 GB olan depolama genelde yedekler, büyük dosyalar ya da medya içerikleri için ideal. Ben şahsen oyunları ve uygulamaları C’de tutarım, görselleri ve diğer dosyaları D’ye atarım ki sistem hep rahat nefes alsın. Sen de C’niz SSD ise, tık yok, rahat ol! 🚀🎮
Windows’u C’den D’ye taşırsam belirgin bir performans artışı olur mu?
C diski özellikler:
1 TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
D diski özellikler:
256GB SAMSUNG PM9A1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4 (Okuma: 6400 MB/s - Yazma: 2700 MB/s)
D sürücüsü PCIe 4.0 olmasıyla ultra hızlı, Windows’u oraya taşımak hız konusunda gözle görülür fark yaratır! ⚡💻