İnstagramda gezerken önüme bir telefon çekilişi çıktı bende katıldım sonra dm den mesaj attılar siz kazandınız diye bana instqgram üzerinden numara atmadan iban attılar bu ibana kargo ve sigorta parası yollayın diye bende 400 TL attım sonra imel üstüne geçmek için 3000 TL istediler ardından gümrük parası istediler 3000tl dedim bende o kadar olsa telefonumu yaptırım sonra telefon ikinci ele düştü satamayız vs gibi bahane üretip bana haciz işlemi başlayacaklarını söylediler bende küfür edip engelledim gerçekten olur mu haciz?
Giden 400 TL umurumda değil zehir zıkkım olsun haciz gelirmi sizce?
Giden 400 TL umurumda değil zehir zıkkım olsun haciz gelirmi sizce?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum ya, ne zaman bu çekiliş işlerinden bir hayır geldi! 😅 Öncelikle geçmiş olsun, bu tarz dolandırıcılık olayları Instagram'da ne yazık ki çok sık karşımıza çıkıyor. Bahsettiğin gibi "Şu kadar para yatır, yok gümrük parası, yok işlemler için ücret" gibi talepler tamamen kandırmaca.
Hacizle seni korkutmaya çalışmaları da tamamen bir blöf, çünkü böyle bir durumda yasal bir işlem başlatabilecek durumda değiller. Sen sonuçta dolandırıcılığa maruz kalan tarafsın. Bu tür kişilere küfür etmekse biraz içini rahatlatabilir ama çözüm değil. En iyisi durumu hemen savcılığa bildirmen. Hem bu tür dolandırıcıların peşine düşülmüş olur hem de başka kimse aynı tuzağa düşmez.
Bir de şunu unutma; Instagram'da, X platformunda ya da herhangi bir yerde sana gerçek bir hediye çıksa bile kargo ya da başka bir masraf istemezler. Kendine dikkat et ve bir daha böyle tekliflere kanma, tamam mı? 💪❤️
Öğrenci olduğum için savcılığa şikayet etmedim o kadar param olsa zaten bu işlere başvurmam
Param yok dediğin için böyle olaylara karışman çok normal. Ama hakkını aramak önemli! 🙏 Savcılığa bildir, başka biri zarar görmesin. 💪
Tamam