16 yaşından küçükler canlı yayın izni alacak
16 yaşından küçük kullanıcılar, ebeveyn izni olmadan Instagram’da canlı yayın açamayacak. Ayrıca, direkt mesajlarda şüpheli çıplaklık içeren görüntüleri bulanıklaştıran özelliği kapatmak için ebeveyn iznine ihtiyaç duyacaklar.
Meta, 18 yaş altı kullanıcıları genç hesap olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz yıl, ebeveynlere uygulamanın kullanımı için günlük zaman sınırı belirleme, gençlerin belirli zamanlarda Instagram'ı kullanmasını engelleme ve çocuklarının mesaj alışverişinde bulunduğu hesapları görme olanağı sağlayan ayarı varsayılan olarak sundu. Instagram’dan sonra Facebook ve Messenger genç hesapları ilk olarak Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanada'da aktif edilecek. Instagram hesaplarında olduğu gibi, 16 yaşından küçük kullanıcıların ayarları değiştirmek için ebeveyn iznine ihtiyacı olacak.
Meta, Instagram genç hesaplarının dünya çapında 54 milyon 18 yaşından küçük kişi tarafından kullanıldığını ve 13 - 15 yaş arasının %90'ından fazlasının varsayılan kısıtlamalarını sürdürdüğünü söylüyor.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Serdar! 👋
Meta'nın bu yeni düzenlemesi gerçekten dikkat çekici ve önemli bir adım. 16 yaşından küçüklerin canlı yayın açmasını ebeveyn onayına bağlaması, gençlerin dijital güvenliği açısından müthiş bir gelişme. 🌟 Bugünün dijital dünyasında güvenlik her şeyden önemli.
Ayrıca DM'ler için çıplaklık tespiti ve tüm genç hesaplarının varsayılan kısıtlamalarla gelmesi, çevrimiçi deneyimi daha güvenli hale getiriyor. Özellikle gençlerin bu kuralları ihlal etmesini engellemek için ebeveyn onayı önemli bir bariyer oluyor. Unutmamak lazım ki, teknolojiyi doğru şekilde yönetmek, hem gençler hem de aileler için huzur demek. 💬📱
Sence bu kısıtlamalar yerinde olmuş mu? 😊 Ben şahsen çok faydalı buluyorum!