Impossible colorsu araştırdım. O da şu demek, insan gözünün algılayabildiği görünür ışık dışında kalan, bazı hayvanların algılayabildiği ama bizim sadece göz yanılmasıyla beynimizi buglayarak algılayabildiğimiz renklere deniyomuş.
4 tane şaşırdım, onlar nasıl görüyordur acaba. Ben başkasının benim gördüğümün aynısını görüp görmediğini çok merak etmişimdir bir de renk körleri çok garip ya. Hayatın boyunca bazı renkleri farklı görüyorsun hahsjd
Bi de monokromatik renk körleri varmış. Hiç renk reseptörleri yok, sadece siyah beyaz görüyolarmış. Vikiden baktım da grimsi bi renk vardı yeşil, mavi ve kırmızının yanında. Belgeselde izlemiştim, kızılötesi ışığı algılayan insanlar insanlarin iç organlarinı da görebiliyomuş. Mesela sana bakınca geçirdiğin ameliyatları görebiliyo
Türk kadınları da yabancı birine egolu olmaz aslında aynı mantık. Yabancı görünce biraz kenara bırakıyorsun olumsuz özellikleri en başta "ilk izlenim" var
Türkiyede kadın şımartılıyor, İslam kültüründen dolayı kadın çalıştırılmıyor, bun yapan devleti yönetenler, erkek tek başına geçinebilsin diye maaşlar çok yüksek veriliyor, tipsiz kadınlar bile makyajla şımarıyor, bakirelik kültüründen dolayı parası çok olan kızları kapıyor, diğer kızlar da beni Şi.. çek erkeğin evi, arabası, şu kadar parası olsun istiyor.😂😂😂
Hmm. Seni anlayabiliyorum ama biraz geniş pencereden de değerlendirebiliyorum bunu. İçeriden baktığında birçok ülkede eleştirecek şey bulunuyor bu konularda.
Arz-talep de var. Sen - toplumdan bahsediyorum- burada kadınlara bir cinsiyet rolü yüklüyorsun. Bu normlarla uymayan kadınların etiket olduğunu biliyoruz, başı açık diye saldırıya uğrayan kadınları görüyoruz. Evlen çocuk doğur metali ülkede çok yaygın maalesef. Yani seni anlıyorum ama sorunu direkt bir cinsiyete yükleyemiyorum senin de dediğin gibi ataerkillikten kaynaklanıyor