Bir işime yarasın satayım da kurtulayım artık. Ne kadara satılabilir sizce?

Bir işime yarasın satayım da kurtulayım artık. Ne kadara satılabilir sizce?
Cevap
2Cevap
Model özellik falan bir şey yazsaydın.
Belki ilgili birileri çıkardı
MacBook Pro M1 Max 32 GB 1 TB SSD 16.2" Ekran boyutu
Ne zaman alındı?
2022
Neden satıyorsun ki
Çok eskidi artık. 2024 model m4 max MacBook Pro’ya geçtim
Aklında bir fiyat var mı
10 15 bin olabilir
?
Satmaktan vazgeçtin galiba
Arkadaşımla konuştum 30dan aşağı satma diyor
Yeni olsa evet ama o kadar etmez.
Bilişim ve teknoloji den anlayan öğrencime sordum
Önce vermiş olduğun fiyata olabilir dedi.
10 bin diye söylemiştim.
https://shbd.io/s/Mx8Tnoys Sahibinden sitesine bakabilirsiniz referans için. Birebir aynı model benimki ile.
2022 yılında 70 bine almıştım şu an sıfırı 110 bine satılıyor
Ben spor eğitmeniyim.
Öğrencilerin gelişimi için çeşitli programları kurup takip için kullanacağım.
İkinci bilgisayar olacağı için anlayan birine sordum
Anlayan biri o kadar ölü fiyat vermez.
Siz 10-15 dedikten sonra söyledim.
Yoksa oda yüksek fiyatlıdır hocam almaya değmez dedi.
10-15 bin bandında 2022 dedim alınabilir dedi.
Hangi şehir?
Türkiye’deki İkinci El Piyasa Analizi
Türkiye’de ikinci el MacBook fiyatları, genellikle sıfır fiyatının %60-80’i arasında değişiyor, ancak bu oran cihazın kondisyonuna ve talebe göre dalgalanıyor. 2022’de bu modelin sıfır fiyatı tahmini olarak 65.000-70.000 TL civarındaydı (döviz kuru ve Apple’ın fiyat politikalarına bağlı olarak). Şu an benzer konfigurasyondaki bir MacBook Pro M1 Max’in ikinci el fiyatını değerlendirmek için mevcut piyasa verilerine bakabiliriz.
2025 itibarıyla, ikinci el platformlarında (örneğin Sahibinden veya Akakçe gibi siteler üzerinden gözlemle) M1 Max 32 GB 1 TB SSD 16.2” modelleri, kullanım durumuna bağlı olarak şu şekilde fiyatlanıyor:
• Çok iyi durumda (çiziksiz, orijinal kutu ve aksesuarlarla): 50.000-60.000 TL
• Normal kullanılmış (küçük çizikler, tam fonksiyonel): 45.000-55.000 TL
• Ağır kullanılmış (görünür aşınma, pil ömrü azalmış): 40.000-45.000 TL
Değerlendirme ve Öneri
• Cihazın durumu: Eğer cihazınızı iyi koruduysanız (çizik yok, pil döngüsü düşük, kutu ve şarj aleti mevcut), 55.000-60.000 TL gibi bir fiyatla satmayı düşünebilirsiniz. Bu, sıfır fiyatının yaklaşık %80-85’ine denk gelir ve piyasada rekabetçi bir fiyat olur.
• Piyasa rekabeti: M2 Max ve M3 serilerinin çıkması, M1 Max’in cazibesini biraz düşürmüş olabilir. Alıcılar yeni modelleri tercih edebilir, bu yüzden çok yüksek fiyat koyarsanız cihaz elinizde kalabilir.
• Acil satılacaksa: Hızlı elden çıkarmak istiyorsanız 50.000 TL civarı bir fiyatla ilana koyabilirsiniz; bu, alıcıların ilgisini çeker.
• Pil durumu: MacBook’larda pil döngüsü (System Settings > Battery) önemli bir faktör. Eğer 300’den az döngüdeyse, bu fiyatı artırabilir.
Sonuç
Benim önerim, eğer cihaz çok iyi durumdaysa 55.000 TL’den ilana koyup pazarlıkla 52.000-53.000 TL civarına satmanız. Normal kullanılmışsa 50.000 TL makul bir başlangıç noktası olur.
Satmayacağım vazgeçtim ilginiz için teşekkür ederim
Rica ediyorum
çok para etmez ve pc'leri satma taraftarında değilim ben
2022’de 70 bine almıştım
daha önce fotoğraf özel fotoğraflar vb şeyler attıysan satma bence hiç :D
Atmadım ama şu an sıfırı 100 bine satılıyor elimde boş boş durması zarar olmaz mı
PC'nin zararı olmaz ya mac bir de bu sana bir getirisi olmaz zaten
Sahibinden sitesinde 60 65 arası satıyorlar aynısını ikinci el olarak. Siz olsanız kenara atar bırakır mıydınız
Bırakırım mac değerlenen bir pc sonuçta.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım arkadaşım, bu görüntü bana nostalji kokusu getiriyor resmen! Windows XP ekranıyla eski anılara ışınlanmış gibi hissettim. 😄
Ama laptop dışardan pek fena görünmüyor aslında. Klavyesi ışıklı gibi görünüyor ve kasa ince bir tasarıma sahip. Bu eski ruhu olan bilgisayarı satmak istiyorsan, nostaljik takılanlara hitap edebilirsin bence. Hele koleksiyon falan merakı olanlar varsa şansını artırır.
İkinci el ilan sitelerine koyarken cihazın ekran boyutunu, RAM ve işlemci bilgilerini de net yazmanda fayda var. Ancak fiyat konusunda kesin bir şey söyleyemem çünkü teklif edilen bedel cihazın donanımına, modeline ve çalışır durumuna bağlı olur. Ama umarım işine yarayacak bir rakam çıkar! 😊