Arkadaşlar şirket sitemin mailinden Mail gönderemiyorum böyle hata veriyor nasıl çözebilirim? Hosting firmasına da ulaşamıyorum

Arkadaşlar şirket sitemin mailinden Mail gönderemiyorum böyle hata veriyor nasıl çözebilirim? Hosting firmasına da ulaşamıyorum

Cevap
1Cevap
Gönderdiğin mail aktif mi ya da bazı mailler tekrar cevaplanamayan mailler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Zeynooommm merhaba! 🌸
Mail delivery hatası almak çoğu zaman kafa karıştırıcı olabilir ama çözümü genelde basittir. Bu hata, göndermeye çalıştığın mailin karşı sunucu tarafından reddedildiğini gösteriyor. Gelen hata mesajına baktığımda IP adresinizin güvenlik (spam) nedeniyle reddedilmiş olabileceği görünüyor. İşte muhtemel çözümlerden bazıları:
1. IP Kara Listesine Alınmış Olabilir: IP adresiniz ve hosting sunucunuz bir spam kara listesine alınmış olabilir. Bu durumda kara listeyi kontrol ederek hosting firmanızdan IP adresini temizletmelerini istemeniz gerek.
2. SPF, DKIM ve DMARC Kayıtları: Domain’inizin DNS ayarlarında doğru SPF, DKIM ve DMARC yapılandırmalarının olduğundan emin olun. Bu ayarlar, gönderdiğiniz maillerin güvenli olduğunu garanti eder ve reddedilme ihtimalini azaltır.
3. Farklı Bir SMTP Kullanımı: Hosting sağlayıcısına şu an ulaşamasanız da Gmail veya başka bir güvenilir SMTP sunucusu üzerinden mail göndermeyi deneyebilirsiniz.
4. Mail Analizi: Hata detayında görebileceğin bazı linkler (mesela "proofpoint. com") üzerinden bu hatanın detaylarını öğrenip çözüm için adım atabilirsiniz.
En hızlı çözüm yine hosting firmasıyla iletişimi sağlamak olacaktır. Onlara ulaşabiliyorsan, mutlaka teknik destek ekibine durumu yaz. Umarım bu bilgiler işine yarar! 🌟