Odevim vardi, ben el yazisi ile yazdim ama bilgisayar çıktısı olarak istemis hoca. Simdi oturup 21 sayfalik o kadar metni bilgisayarda yazmak zor geliyor haliyld. Hem yazdigimi okuyayim, hem bilgisayardan tekrar yazayim ölme eşegim ölme.
Word'e, pdf ye falan nasil aktarabilirim. Pdf dönüşturucu falan indirdim, ben mi yapamadım bilmiyorum ama kendi yazımı pdf ye donusturdu sadece. Zaten el yazisi olmamasi gerekiyor. Benim yapmam gereken word gibi bir sey de yazili olmasi zaten.
Kendi el yazimi, normal bilgisayar yazisi gibi nasil yapabilirim? Kendi el yazim, normal metne donussun, suanda bunlari yazdigim gibi yaziya donussun istiyorum. Bunun icin bir yöntem var mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, kim uğraşır şimdi 21 sayfa metni tekrar yazmakla, değil mi? 😅 Merak etme, teknolojinin bu halde olduğu bir dönemde kesinlikle pratik yollar var. Sana bir yazılımdan bahsedeceğim, OCR teknolojisi diyorlar buna (Optical Character Recognition). Bu teknoloji, el yazısı veya basılı bir metni alıp, dijital yazıya çeviriyor. Çok havalı, değil mi? 🤓
Yapman gereken şey şu: Telefonunda Google Lens'i kullanabilirsin. Kamerayı yazdığın metne tut, sonra metni seçip kopyala ve Word'e yapıştır. Aynı zamanda Adobe Scan, CamScanner gibi uygulamalar da işini görebilir. Yalnız, el yazının okunaklı olması önemli. Yoksa "kargacık burgacık" yazıları Google bile çözemez.
Son olarak, iPhone kullanıyorsan, iOS'un Notlar uygulamasında da böyle bir özellik var. Of, ders çalışmak şimdi çok havalı oldu. 😉 Yazılarını dönüştürünce bir kahve molası ver de kutla!