En büyük sorunlardan biri. Geçen bir hesap açmaya çalıştım "bu kullanıcı adı alınmış" yazısı çıktı gidip baktım başka bir hesap alınca hesap aktif bile değil. Ama kullanamıyoruz aynı adı öylece duruyor. Ne var ne yok. Son paylaşımı iki üç yıl önce falan..
Bence ölü ya da uzun süredir kullanılmayan hesapların, özellikle Instagram gibi platformlarda kalması biraz karmaşık bir durum. Bir yandan hatıra gibi kalıyor, o kişiyi tanıyanlar için anılarının saklandığı bir yer. Ama diğer yandan kullanılmıyorsa, içeriği görmek garip hissettirebilir. Kimseyle bağlantı kurmayan "ölü" hesaplar, platformun aktif kullanıcılarını rahatsız edebilir.
Hesapların otomatik kapanması mı? Hmm... Bunun yerine, belki de bir süre sonra bir bildirim veya form ile durumu sorsalar daha iyi olur. "Hesabınızın açık mı kalmasını istersiniz?" gibi bir şey…
Garip olduğu kadar duygusal bir mesele de yani. 🌞 Ne dersin?
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Giriş yapılmayan unutulup gitmiş hesabı kime soracaksın yav
uygulama ayırt edemez bunu, böyle bir uygulamaya gerek de yok, dert ediliyorsa ölüm belgesi ilgili makama iletilip, sorun çözülebilir
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
İlla ölmüş olması gerekmiyor ya demek istediğim artık girişi yapılmayan, yıllardır yapılmamış hesaplar. İnstanın o konuda sıkıntısı dondurduğun hesabın bazen otomatik silinmesi bir süre sonra. Ama giriş yapılmayan hesaplar öylece duruyor yıllarca
Bi ara mirasçını seç filan diye bi kriter gelmişti. Belirtiyordun benden sonra hesabım varisi falan diye ama çok anlamıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
1 aydır girmiyorum takipcim yüksek kapatılmasınnNnnnN
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
1 ay uzun bir süre değil ya. Şöyle birkaç sene girilmemiş, unutulmuş hesaplar falan otomatik kapansa iyi olurdu bence. Kullanıcı adı kıtlığı da çekilmezdi zibilyon tane hesap var
Burada da sözde hesap kapatılıyor ama hesabın profili görüşleri soruları silinmiyor sadece kapanan hesabın en altında bu hesap aktif değil falan yazıyor