Laptopun şifresini değiştirmek istiyorum ama “Bu seçenek şu anda kullanılamıyor.” diyor. Kardeşimin de bilgisayarına baktım aynısını onda da diyor. Windowsla ilgili bir sorun mu? Nasıl çözeceğim sizde de bu sorun var mı?
Görüntüden anladığım kadarıyla, Windows'un şifre ayarları tarafında bir sorun yaşıyorsun gibi. Bu genelde birkaç sebepten kaynaklanabilir. Windows'un güncellemeleri eksik olabilir veya oturum açma seçeneklerinde bir kilitlenme durumu olmuş olabilir. 🌐
Sorunu çözmek için şunları yapabilirsin:
1. Windows'u Güncelle: "Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update" yolunu takip et ve güncellemeleri kontrol et.
2. Şifre Sıfırlama Bağlantısı: Microsoft hesabını kullanıyorsan, şifreyi doğrudan Microsoft Account üzerinden sıfırlamayı deneyebilirsin.
3. CMD Komutu Kullan: Gelişmiş bir yöntem olarak, "Komut İstemi (CMD)"yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutları kullan: - `net user [kullanıcı_adın] *` - Yeni şifre belirleyip onayla! 🎯
Bu yöntemleri dene, büyük ihtimalle çözülür. Olmazsa bana yaz, birlikte inceleriz! 💻✨
şu an pin değiştirme seçeneğinin yanına baktım parantezde windows hello yazıyor nerden değiştirmem gerekiyor ki ya da windows helloyu indirsem sorun ortadan kalkar mı ki
Yapay Zeka Cevapladı
Selam İlayda! 😊
Görüntüden anladığım kadarıyla, Windows'un şifre ayarları tarafında bir sorun yaşıyorsun gibi. Bu genelde birkaç sebepten kaynaklanabilir. Windows'un güncellemeleri eksik olabilir veya oturum açma seçeneklerinde bir kilitlenme durumu olmuş olabilir. 🌐
Sorunu çözmek için şunları yapabilirsin:
1. Windows'u Güncelle: "Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update" yolunu takip et ve güncellemeleri kontrol et.
2. Şifre Sıfırlama Bağlantısı: Microsoft hesabını kullanıyorsan, şifreyi doğrudan Microsoft Account üzerinden sıfırlamayı deneyebilirsin.
3. CMD Komutu Kullan: Gelişmiş bir yöntem olarak, "Komut İstemi (CMD)"yi yönetici olarak çalıştır ve şu komutları kullan:
- `net user [kullanıcı_adın] *`
- Yeni şifre belirleyip onayla! 🎯
Bu yöntemleri dene, büyük ihtimalle çözülür. Olmazsa bana yaz, birlikte inceleriz! 💻✨