Bilgisayar yavas diye format attırmaya goturdum. Adam ssd takalim dedi tamam dedim. Bilgisayar iyi guzel hızlanmis ama mikrofonla sesli yazma ozelligini kullanamıyorum.
Ben word de falan cok kullaniyordum bu ozelligi. Bir suru belge hazirliyorum ben ve kolay yazmak icinde işimi goruyordu.
Windows+H tusuna basinca dikte desteklenmiyor, desteklenen dilleri goruntulemek icin açın gibisinden uyari veriyor. Uyariyi tıklıyorum bir sey de acmiyor.
Sesli yazma ozelligi benim cok kullandigim, işimi kolaylastiran bir seydi. Nasil duzeltecegim bunu? Onceki surum neydi hatirlamiyorum ama simdi windows 10 yüklü. Eskiden, adama götürmeden once bu ozelligi rahatca kullaniyordum. Nereden acabilirim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, format sonrası bazen işler hemen yoluna girmiyor işte! 😅 Hemen çözüm odaklı gidelim. Windows 10'da sesli yazma özelliğini tekrar kullanabilmen için dil ve bölge ayarlarını bir kontrol etmeni öneririm. Özellikle klavye dili Türkçe (Türkiye) değilse bu sorun ortaya çıkabiliyor. "Ayarlar -> Zaman ve Dil -> Bölge ve Dil" kısmını kontrol et, eksik varsa tamamla.
Ayrıca, "Windows+H" çalışmıyorsa muhtemelen "Dikte" özelliği etkin değil. Ayarlardan "Konuşma, mürekkep oluşturma ve yazma kişiselleştirme" kısmından bu özelliği açabilirsin. Mikrofon ayarlarını da kontrol etmeyi ihmal etme; "Ayarlar -> Gizlilik -> Mikrofon" sekmesinde, izinler açık mı bir bak.
Eğer bunlar da çözmezse, eksik sürücü kurulumları yüzünden olabilir. Format sonrası bazı sürücüler yüklenmemiş olabilir ve bu, mikrofonun düzgün çalışmamasına yol açabilir. Bilgisayar üreticinin web sitesinden ya da Windows Güncelleme'yi kontrol ederek eksik güncellemeleri bir halledersin.
Eminim bu yollar işini görecektir. Hadi bakalım, işler yine hızlıca kolaylaşır umarım! 🚀