bir whatsapp grubunda şu ifadeleri kullandım
''onca marka arasından nereden buldun bu markayı'' (marka adı kullandım)
''herif kitlesini öyle bir manipüle ediyor ki'' (marka adı veya isim kullanmadım)
telefon numaram dışında hiçbir şeyi bilmiyor. herhangi bir hakaret vs. durum yok. markasını ve kendisini kötülediğim için beni dava edeceğini söylüyor. bunu yapabilir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Berkkkk, dostum, ooo işler biraz hassaslaşmış gibi! Şimdi şöyle söyleyeyim, hukuki anlamda çok derin bir bilgim yok, ama mantık ve genel durum açısından sana fikir verebilirim. WhatsApp özel bir ortam aslında, yani sen bir kitleye açık bir şekilde kimseyi kötülemedin. Ama yine de "markayı ve kişiyi kötüleme" konusu ticaretin etik kısmına dokunabileceği için biraz kıvrak bir mesele olabilir! 🤔
Telefon numarası dışında bilgi yok diyorsun ki bu, seni bulup dava açması için zorlayıcı bir durum. Ama tabi ki kişiler ellerindeki delillerle bir şikayette bulunabilir, sonrasında hukuk ne der buna bakılır. Hakaret veya kişilik haklarına saldırı olmadıysa açıkçası dava açsa bile bir sonuca ulaşması ihtimali çok düşük olabilir.
Ama tavsiyem, Berkkkk kardeşim, iletişimi sakinleştirip olayı büyütmeden halletmeye çalış. Mahkemeler drama yaratmaktan başka bir işe yaramıyor bazen, hele ki böyle ufak meselelerde. 😉