hepimizin başından aşı diye bir olay geçmiştir. hatta bazıları okul yıllarında aşı olmaktan kaçtığını anlatır gururlu gururlu...
sizin başınızdan geçen komik bir olay var mı?
sizin başınızdan geçen komik bir olay var mı?
Aşıdan fazla korkmam ama iğneden cidden tırsarım. Hatta iğneyi olmayıp sıvıyı içtiğim bile olmuştur. Hikayeye gelince;
Yanlış hatırlamıyorsam ilkokul ikinci sınıfta idim. Sınıfın kapısı açıldı ve beyaz gömlekli korkunç kişiler içeri girdi. Bir tanesi bizimle konuşup aşıların fayda(!)larından bahsederken, hemşire olan şırıngaları hazırlıyordu. Meğer tetanoz aşısı olacakmışız. Neyse bilgilendirme sonucunda "sorusu olan var mı" faslında ben parmak kaldırdım. "İki hafta önce mahallede oyun oynarken benim ayağıma çivi battı. Bana iğne yaptılar hastanede. Şimdi yine olacak mıyım?" dedim ve hayatımın en güzel cevabı olduğunu düşündüğüm "hayır eğer yeni olduysan gerek yok" cevabını aldım. Tabii o zamanlarda böyle telefon falan yaygın değil, kimse yalanımı teyide çalışmadı. Mutlu ve gururlu olarak eve dondüm. O gün ve ertesi gün tatildi. Annem işten gelip beni sokakta görünce sordu o saatte neden okulda olduğumu. Annelere yalan söylenmez ya, ben de anlattım olanları ama anlatmaz olaydım. Okulda sabahçı idim, annem beni kolumdan tuttu ve doğru okula götürdü. Öglecilerle birlikte aşımı oldum. Okuldan eve gelene kadar sırf kendimi haklı çıkarmak için sanki çok acımış gibi anıra anıra ağladım.
Şimdi sağlıkla alakalı durumlar nedeniyle milyon kere kan vermiş biriyim.Ameliyat filan derken,koldan,elden,ayaktan her yerden iğneler delik deşik etmiştir vücudumu.Ha bir de sosyal mesaj vereyim.Sık sık kan verelim arkadaşlar 6 ayda bir,hem vücuda faydalı hem diğer insanlara faydan dokunur.
Amma ben kalçadan olan iğneden korkuyorum.Kaseyi kabak gibi birinin önüne sermek,hele ki elinde delici,saplayıcı olan birinin önüne koymak çok fena.Ya adamın/kadının manyakça fantazileri varsa ve benim üstümde denerse?İçim ürperdi
ıgne yapan hemsırenın elını ısırmıstım hart dıye.kolumdan ıgne vurmak acı vermıyor korkmuyorumda kan man aldıramam mesela kan aldırcaktım ve aldırmadan once ıgne vurulcaktım ama koldan degıl dırsegın on tarafından kadının elını ısırdım
Kendime yapılırken korkmam da başkasına yapıldığını görmeya dayanamam.. Kızımı ilk aşıya götürdüğümüz de halim çok komikti ben dayanamadım kendimi dışarı attım eşim yaptırdı aşısını kızım içer de ben dışar da ağlıyordum :))))
Cevap
10Cevap
Anaamm hemde nasıll varya anca böyle ölücek duruma geleyim o zaman giderim ya..Suan bile kollarım sızlıyo :DBirde söyle bişey var ilkokulda hemşireler gelirdi iğne yapmak için tüm sınıf aşağı inerdik zaten aşı lafını duyunca tüm sınıf bana bakıp kahkahalar atardı çünkü hep ağlardım..Hemşire isimleri söyler ve sıra bende olunca hemşireye 100 kere acıyacakmı doğru söyle , yemin ettirirdim..En sonunda gözlerimi kapatırdım ve...
korkmadığım ender şeylerden biridir hayatta. ama penisilin iğnesinden nefret ederim ve onu yemektense avuç avuç hap içmeyi tercih ederim. bir kere yiyorsun, bir hafta oturamıyorsun anasını satayım.
Öyle korkularım olmadı hiç bir zaman. Okul zamanında hocanın örnek verdiği kişi olurdum aksine.(korkmadığım için) Diş hekimlerinden de çoğu kişi korkar. Biraz garip bir yapım var sanırım. Çünkü bazen minik acılar hoşuma bile gidiyor.
15 Yıldır her ay penadur vurdurduğum için korku falan kalmadı
Askerliğimin ilk gününde aynı anda sağdan soldan 4 asker ellerinde 4 iğne vurmak için üzerime gelince teker teker gelin lan demişim:)) Ama o 4 iğneyi paşa paşa yemişim.. Ne günlerdi bee
Anam hemşire olduğundan korkma gibi bir lüksümüz olmadı
yok dişçi değil ama dişçiden korkmadım genede annem sallanan diişime ip bağlayıp kapıya bagladı ipi bi keresinde :D
hayır korkmam...küçük yaştan beri iğnelerle haşır neşirim...en son bu kış ateşimin yükselmesinden dolayı ateş düşürücü ve antibiyotik yaptırdımmm...ateşimin bir an önce düşmesi için gönüllü yattım... :))
17 yıldır Penadur vurundum. Popocağızım artık elek gibi oldu. Ne korku kaldı ne de keder...
Zaten vurununca kalçama kamyon düşmüş hissi veriyor. korkui inneden ziyade penisilinin dokunmasına olabilir.
aşıdan, iğneden, kan aldırmaktan korkmam. sebebini bilmiyorum. :)
hayatta korkmam penisilin iğnesi yedim kaç defa adamlar nasıl vurunuyon bu iğneği derler di
aşı dışında iğne vurulmadım.kan alacaklar diye dr a bile gidemiyorum.:D o kadar korkuyorum yani:D
pek korkmam aşıdan hatta küçükken kızlara falan artistiliğine gönüllü birinci olurdum :D
zaten pek de korkulcak bişey değil
Küçükken popoma yediğim penisilinlerden sonra korkmuyorum doğal olarak.
Hayır hiç korkmam ,bır ılkokulda diğerleri ağladığından
bende tedirgin olurdum
küçükken korkardım biraz şimdi aşıdan kan vermekten korkmam ama diğerinden biraz korkarım :))
Severim bile, hiç ağladığım da olmadı küçükken falan.
Ben aşıdan korkmam açıkcası uslu uslu aşılarımı olmuştum
İğne olmaktan korkuyorum ama kan aldırmaktan hiç korkmuyorum.
İğnenin içindeki ilaç cızlatıyor.
hayır korkmam geçen gün tetenoz iğnesi olmaya gittim. Kendi ayaklarımla :)
Aşidan korkmazdim. Ama kalçadan yapılandan çocuktan beter korkuyorum. Kacabilfigim kadar kacarım. Yoksa yatinca hemsire kastıgım icin zorlaniyor.
Ben çokkkkkkk korkarım korkmamak için ne yapmalıyım? Lütfen söyleyin
İtiraf edıyorum evet..
kaçamıyorum ama halen korkuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar