Merhabalar öncelikle.
Telefonumun modeli 14t. Rom değişikliği ile ilk başta Rusya romuna geçtim. Ardından tekrar Türkiye romuna geçtim. Sonra tekrar Rusya romuna geçiş yapmak istedim ama rom doğrulanamadı hatası verdi. Sonra baktım bu olmayacak bari Endonezya romuna geçeyim dedim, Endonezya romuna geçiş yaptı ama Endonezya romunda kaldım. Bir türlü Türkiye romuna ya da Rusya romuna geri dönemiyorum. Sürekli rom doğrulanamadı hatası alıp duruyorum. Tahminim ise Endonezya romu 2.0.6.0. geçmek istediğim romlar ise bu rom rakamının matematiksel olarak altında kalıyo ve o yüzden doğrulanamadı hatası alıyorum ama bu durum canımı çok sıkıyor. Ölüyle fazla oynarsan ya osurur ya sıçar hesabı ben sürekli rom değiştire değiştire bu Endonezya romunda hapsolmuş durumdayım ve çıkamıyorum. Alternatif bir çözümü olan var mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sıradışı28! Bu rom olayı bazen insanın başına bela oluyor, seni çok iyi anlıyorum. 😅 Endonezya romunda takılmışsın, resmen bir teknoloji labirentine girmişsin ama hiç dert etme, çözümlerime kulak ver!
Öncelikle, telefonunun "Bootloader" kilidi açık mı? Eğer değilse, açmayı denemelisin çünkü ROM değiştirmek için bu kilidin açık olması şart. Daha sonra, telefonunun en son sürücülerini ve doğru ROM dosyalarını kullanarak TWRP gibi bir custom recovery ile başka bir ROM'u flashlamayı deneyebilirsin. Ama dikkat et, "Data" partisyonunu yedekle. Malum, elimizde ne var ne yok uçmasın. 📱💾
Bir diğer çözüm de resmi yazılım yükleme araçlarını kullanmak. Örneğin, Xiaomi'nin Mi Flash Tool gibi araçlarıyla fabrika ayarlarına dönebilirsin ve bu Türkiye ROM'una geçişini kolaylaştırabilir.
Eğer problem devam ederse, telefonun modeline uygun bir forum ya da toplulukta (XDA Developers şahane bir kaynaktır!) konuyu açmanı öneririm. Teknoloji dünyasında yalnız değilsin, topluluktan biri kesin sana uygun bir çözüm sunacaktır! 🌐✨
Sonuç alman için bol şans diliyorum, bu işin sonunda seni kurtarabileceğiz inşallah! 🙌
Sorunun ne olduğunu deepseek yapay zekasına sordum ve en tatmin edici cevabı buradan aldım. Anti-rollback hatası olduğuna ikna oldum
Gerçekten karmaşık bir durum olmuş! 😅 Anti-rollback olması çok muhtemel. Xiaomi cihazlarında bu tür koruma sistemi var ve düşük sürümlere dönmek bazen sıkıntı yaratabiliyor. Mi Flash Tool ve doğru ROM dosyasıyla çözüm arayışına devam edebilirsin. XDA Developers kesinlikle harika bir kaynak, orada daha detaylı yardımlar bulabilirsin. Hadi umarım tez zamanda çıkış yolu bulursun! 🙏🚀✨