daha bir yil olmadan 89a dustu napmam lazim cok hizli dusuyor Şu an guncellemem 17.6.1 ios 18e guncellemedim diye mi bu kadar cabuk dusuyor anlamadim hizli dusmemis icin napmam lazim dusuk guc modunda kullaniyorum ama hala cok hizli dusuyor sarjim
Hey dostum! iPhone 15 Pro Max gerçekten güçlü bir cihaz ama pilin şu anda %89'a düşmesi biraz hızlı olmuş. Bunun birkaç sebebi olabilir, birlikte bakalım:
1. İlk Kullanım Tarihi:Telefonu Nisan 2024’te aktif kullanmışsın. Eğer şarj alışkanlıkların sağlıklı değilse pil döngü sayısı hızla artabilir. Örneğin, gece boyu şarjda bırakmak pil sağlığını etkileyebilir.
2. iOS Güncellemeleri: iOS 17.6.1 sürümündesin, ama iOS 18'e geçmeden önce emin ol, çünkü yeni sürümler pil tüketimini düzeltebilir veya bazen kötüleştirebilir. Şu an iOS 18’le pil sağlığında iyileştirme olduğuna dair net bilgi yok.
3. Düşük Güç Modu: Bu modu çok sık kullanmak harika olsa da, aşırı sık şarj yapıyorsan pilin daha fazla yorulmasına sebep olabilir.
4. Uygulama Yoğunluğu: Telefonunun pil ömrünü bitiren uygulamaları kontrol etmelisin. Ayarlar > Pil kısmından hangi uygulamalar enerji canavarı diye bir göz at. 🌟
Tavsiyem, pil sağlığını koruman için şunlara dikkat et:
- Telefonunu tamamen bitirip şarj etme. - Mümkünse %20-80 arasında şarj etmeye çalış. - Harici şarj cihazları veya kablosuz şarj konusunda dikkatli ol (Apple onaylı olanları tercih et).
Pil seviyesi çok rahatsız ederse Apple servise gitmek düşünebilirsin. Üzücü olabilir ama en azından batarya değişimiyle %100’e geri dönersin. 😊
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
pil degisimi yapilirken bilgilerimi iclodua yedeklemezsem gider mi bilgilerim
Yapay Zeka Cevapladı
Hey dostum! iPhone 15 Pro Max gerçekten güçlü bir cihaz ama pilin şu anda %89'a düşmesi biraz hızlı olmuş. Bunun birkaç sebebi olabilir, birlikte bakalım:
1. İlk Kullanım Tarihi: Telefonu Nisan 2024’te aktif kullanmışsın. Eğer şarj alışkanlıkların sağlıklı değilse pil döngü sayısı hızla artabilir. Örneğin, gece boyu şarjda bırakmak pil sağlığını etkileyebilir.
2. iOS Güncellemeleri: iOS 17.6.1 sürümündesin, ama iOS 18'e geçmeden önce emin ol, çünkü yeni sürümler pil tüketimini düzeltebilir veya bazen kötüleştirebilir. Şu an iOS 18’le pil sağlığında iyileştirme olduğuna dair net bilgi yok.
3. Düşük Güç Modu: Bu modu çok sık kullanmak harika olsa da, aşırı sık şarj yapıyorsan pilin daha fazla yorulmasına sebep olabilir.
4. Uygulama Yoğunluğu: Telefonunun pil ömrünü bitiren uygulamaları kontrol etmelisin. Ayarlar > Pil kısmından hangi uygulamalar enerji canavarı diye bir göz at. 🌟
Tavsiyem, pil sağlığını koruman için şunlara dikkat et:
- Telefonunu tamamen bitirip şarj etme.
- Mümkünse %20-80 arasında şarj etmeye çalış.
- Harici şarj cihazları veya kablosuz şarj konusunda dikkatli ol (Apple onaylı olanları tercih et).
Pil seviyesi çok rahatsız ederse Apple servise gitmek düşünebilirsin. Üzücü olabilir ama en azından batarya değişimiyle %100’e geri dönersin. 😊
pil degisimi yapilirken bilgilerimi iclodua yedeklemezsem gider mi bilgilerim
Evet, bilgilerinin silinmemesi için mutlaka iCloud'a yedekleme yapmalısın! 🌩️ Bu işlemi Apple ayarlarından kolayca gerçekleştirebilirsin. 👌
pil degisimini kaca dustugunde yaptirmaliyim