Instagram hesabım kapandı ve giriş yapmaya çalıştığımda hesabın NCMEC'e rapor edildiği uyarısını aldım. Kısaca anlatayım:
Dil geliştirmek için kullandığım sitede Endonezyalı biriyle muhabbet ilerledi ve Instagram'a geçtik. Konu ilerleyince cinselliğe döndü ve karşılıklı fotoğraf atmalar başladı. Yaşının küçük olduğunu yeni söylemişti ama ben artık konuşmak istemediği için bahane uyduruyor diye düşünmüştüm. Sonra hesabımı şikayet edeceğini söyledi ve yarım saat içerisinde hesabım kapandı. İtiraz ettim hesabımın açılması için ancak sistem 3 gün önce NCMEC' e rapor gönderildiğini söyledi. Büyük ihtimalle bu süreç Türkiye'ye taşınacak ve bir dava dosyasıyla karşı karşıya kalacağım. Başından benim gibi bir olay geçen var mı acaba? Süreç nasıl ilerliyor? (Haliyle inanılmaz kötü bir durumdayım, bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin lütfen.)
1 yılDostum benimde facebook hesabım kapandı. Tıpkı senin gibi paylaşım falan yok. Sadece dm üzerinden kadınlarla sohbet ediyorduk. Hepside buranın altını çiziyorum +18 +20 evlilik ve flört sitesinden bana istek atan kişilerdi. Ben orada paylaşı fotoğrafımı paylaşıp 28 yaşındayım diyordum. Gören beğenenler istek atıyordu yüzlerce mesaj isteği arkadaşlık isteği geliyordu bana çoğuyla konuşuyorduk. Aslında yıllardır hedefim Avrupalı veya Amerikalı olgun bir kadın bulup evlenip yurt dışına gitmekti. Ama sosyal medyayı bilen herkes şunu bilir evlilik siteleri Filipin ve Endonezyalı kişilerin dominasyonu altında. Neyse Avrupalı ve amerikalı birinide bulamadık bende en azından bunlarla sohbet edeyim hem takipçim yükselir diye devam ettim. Hayatımın hatasını yaptım. Büyük kısmı PayPal çetesi gibi sürekli para istiyor Şantaj yapıyor. Üzerinde 5 ay geçti hala uyuyamıyorum intiharın eşiğine geldim. Arkadaşlar gençler rica ediyorum yabancı kişilerle konuşmayın biz öyle bir eşeklik yaptık siz yapmayın. Bu durumu yaşayan arkadaşlar bir sosyal medya ve iletişim adresi bırakın konuşalım.
032 Yorumla
Soran1 yılYa abi kafayı yiycem ben de, Instagram dm de onlarca kişi vardı. Bir de yaşını bilmediklerim de küçükse ve onlar da dosya olarak gelirse EYVAH :)
Ncmec bildirimi mi aldın sen de?- 1 yıl
Dostum bir defa şunu net bir şekilde anlatman lazım. Bana ncmec'e bildirildi diye bir bildiri gelmedi. Bunu topluluk kurallarında okuyup gördüm. Sana direkt bildirim mi geldi? Bende yüzlerce dm vardı hepsi evlilik gruplarında gelen dmlerdi. Bana bir şantaj yapıldı bir kadın tarafından görüntülü görüşmedeki halini sosyal medyada paylaşırım diye. Kendisini çıkarmış tabi videodan. Bana gelen hiç bir mesajı çocuk olarak değerlendirmesi. Çünkü evlilik gruplarından istek atıyorlar bana. Şimdi mahkeme falan cezaevi umrumda değil. Korkum toplum tarafından duyulması , duyuldumu mahkemede derdini anlatsanda beraat'da etsen anlamı kalmıyor. Dışarda binlerce mahkeme binlerce hakim var. Onlara nasıl anlatacaksın? Onlar inanmak istediklerine inanacak. Allah korusun böyle bir şey için eve gelip arama yaptıklarında kanuna uygun yapılması için komşulardan birini veya muhtarı hazirun olarak çağırıyorlar. İşte evi ararken usule uygun aradık diye şahit gibi. Mesele araması değil arasın bişey çıkmaz. Ama komşu olayı herkese yayar. Yani şöyle diyim benim şu an hayatta olmamın tek sebebi belki savcı takipsizlik verir raporlanmaz ihtimali. Diğer türlü korkutmak istemem dava aşamasına gelirse beraatda etsem müebbetde alsam fark etmeyecek. Çünkü toplum yaftalayacak seni, kendimi değil ailemi düşünüyorum onlar zorumda kalır diye. Keşke zamanı geri alabilsem o evlilik gruplarına hiç girmesem. Bir avukatla konuştum Enes sencer diye biri bana yazışmalara takipsizlik veriyorlar dedi. Bende araştırdım hiç bizim konuya benzer bir dava görmedim aga
Soran1 yılAldığım bildirim aşağıda reddit başlığındaki elemana gelen şeklinde, kendimi tam ifade edememiş olabilirim kb. Başlığı arat karşına çıkar :
What the actual ****? High profile Instagram disabled for no reason
Şöyle söyleyim, 2 aydır cehennemi yaşıyorum. İnanılmaz bir durum dayı yok böyle bir şey. Allahın ger günü mü aklımda olur lan. Son finallerime nasıl girdiğimi bile bilmiyorum.
Senin durumunu anlamadım ben, videolu şantaj yapılmış sana ve sana karşı dava mı açılıyor?- 1 yıl
Şöyle bir şey Benim 14 yıllık facebook hesabın kapatıldı hani hesabı 14 yaşından beri kullanıyorum. Yabancı kadınlarla epeydir konuşuyordum hiç sorun yaşamıyordum. Ta ki facebooktaki Endonezya ve filipinlilerin yoğunlukta olduğu evlilik gruplarına girene kadar. Önce dul bir kadın benimle herşeyi konuşup videolu aramalar yaptı sonra görüntülü konuşmayı kaydedip bana şantaj yaptı. Bu kadınla bağlantılı olan kişiler benimle iletişime geçip tehdit etti. Sonra çocuk olduklarının idda ettikleri hesaplarla bana ulaştılar biri bana 17 yaşındayım diyor diğeri 15 biri 16 hatta 13 bile diyen vardı ama bunların bana gönderdiği fotoğrafları googlede arattığımda evlilik gruplarında başkalarına ait olduğunu yani onların çocuk olmadığını erkek olduğunu anlayıp tiye almaya başladım. Hakaret edip cinsel laflar söyledim Çünkü bende onları taklitçilikden bildirmeyi amaçlıyordum. Tabi onlar daha organizeydiler çünkü sosyal medyada hesabın sadece cinsel istismardan kapanırsa mahkemelik oluyorsun onlarda buna çalıştılar. En nihayetinde başardılar. Zaten yaptığım araştırmalarda şunu gördüm dünyada Ncmec'e en çok ihbar yapan ülke Filipinler ve Endonezyaymış tesadüfe bak. Facebook denen illet kurum sadece mesaja odaklanmış tamam burada suç unsuru var diyip kapatmış hesabı. İyide öncesini o hesapların bir biriyle bağlantısını hiç önemsemiş mi? Bana şantaj yapılırken nerdeydi ya facebooku? Zaten hesap bilgilerimi indirirken şu görülüyor son hareketlerimde o gruplardan ayrıldığım görülüyor. Çünkü hesabım kapanmadan bir kaç gün önce spam yiyordum anladım bişeyler dönüyor ama yetişemedim. Aga yokmu bir sosyal medya iletişim hesabın? Haberdar olalım
- 1 yıl
Kardeşim benim şimdi şöyle instagram eğer sen bir gönderi olarak veya reels olarak bir şey paylaşırsan bunu ncmec’e bildirir internet ortamında yapılan bir paylaşım olursa bunu ilgili ülkeye bildiriyor sen herhangibir paylaşım yapmadıysan sorun olmaz ncmec ile ilgili araştırma yaparsan anlarsın demek istediğimi kimse senin dm den yazdıklarına bakamaz
- 1 yıl
@Gizlims0090 Hayır bakabiliyorlar eğer sohbetin bir muhatabı sohbet şikayet ederse önce yapay zeka filtreleme işlemi yapıyor sonra şüpheli bir şey varsa gerçek insanlar tarafından inceleniyor. Tabi onlar gördüklerine yaptırım yapıyor olayın öncesi başka nasıl geliştiği nasıl bir dümen olduğuyla ilgilenmiyor hesap kapatıp ncmec'e bildiriyor. Ama benim anlamadığım şu günlerdir araştırdım forumlarda ncmec davaları hep paylaşım görsel şeyler yani tck 226 davaları. Hiç tck 103 veya 105 kapsamında ncmec davası görmedim. Siz gördünüz mü?
- 1 yıl
@icardi6567 ncmecin baktığı şey o görüntüyü yükleyen atan kişi kimse onu raporluyor eğer sen bir paylaşım veya bir yere yükleme yapmadıysan sorun çıkmaz
- 1 yıl
@Gizlims0090 Aga ncmec'in kendi sayfasında raporlama çeşitlerine bak orada yazıyor. Csam farklı bir kategori, çevrim içi çocuk istismarı, çocuklarla uygunsuz iletişim gibi gibi kategoriler var. Bizimki bence son kategoride değerlendirilecek ve içlerinde en ağır ceza ona veriliyor. Hem dediğin gibiyse hesabımız niye kapatıldı o zaman? Çünkü o konuştuklarımızdan bazıları kendilerine ve hesaplarına çocuğuz süsü verdiler. O Filipinli soyguncu kadınlar ve ladboy'ların tezgahıyla hayatım mahvoldu. Sicilim kirlenecek hayatım kirlenecek ben bununla yaşayamam. Bununla ne kadar başa çıkabilirim bilmiyorum.
- 1 yıl
@icardi6567 Hesabın instagramın filitrelemesinden otomatik kapatılmıştır çünkü topluluk kuralı ihlali olduğu için ayrıca fotoğraf veya video gönderimi yapıldıysa onu raporlar senin konuşmalarını kimse okuyup ne konuşmuşsun bakmaz
- 1 yıl
@Gizlims0090 Ya hocam uygunsuz bir fotoğraf olsa niye söylemeyim? Yok işte. Birde benim paylaşımım falan yok. Sadece profil resmin var. Ayrıca Benim instagram değil facebook hesabım bu sebepten kapatıldı. Kapatıldığı zaman inceleyen moderatörün falan ismide yazıyordu yukarda. Üzerinden 5 ay geçti savcılığa e posta üzerinden şikayette bile bulundum
Soran1 yılEğer elinde kendini kurtaracak bilgiler varsa sorun yok, mahkemede eğer dediğin gibiyse konuşmaları hakime sunarsın ve kapanır bence senin durumun. Benimki daha kötü maalesef bir anlık aptallık yüzünden mahvoldum.
Forumlarda bir çocuğa rastlamıştım, 4-5 yıl sonra davası açılmış ve çok sallamamış. İlk mahkemeye avukatsız gitmiş TCK 226 dan ve oy kullanmasını engelleyen bir maddeden yargılanmış. Avukata sordum o çocuğun durumu ne oldu diye, para cezasına döndüğünü söyledi. 1 yılın altında ceza aldı muhtemelen ve para cezasına döndü. Sonuçta yine sicili kirlendi tabi.
Nasıl dm leşiriz bilmiyorum, buradan yazabiliyorsan yaz.
Lan ya durduk yere başımıza gelene bak ya- 1 yıl
Aga bizim olayımızı tck 226 ile yakından uzaktan alakası yok. Bizimki paylaşım değil bir kere onu kafandan çıkar. Eğer olası bir durumda tck 105 büyük ihtimalle ya da Allah korusun Tck 103 ile yargılanma olur. İkiside tck 226'dan çok daha ağır bir suçlama. Aga elimde bir tane kanıttan başka bir şey yok. Birde Facebookta üye olduğum evlilik grupları var kayıtlı onuda kanı olarak sunacağım tabi ne kadar itibar ederler bilmiyorum. Sana bişey diyim mi? Bizim için sorun mahkeme falan değil çünkü masum olduğumu öyle biri olmadığımızı biliyoruz bir şekilde kendimizi savunabilir İzmir . Biz asıl korkunç olanı gözden kaçırıyoruz beraat bile etsek bu işin toplumsal boyutu var duyulursa şunlar olur. Evlenemezsin kimse kız vermez insana. İş vermez insana, esnafsan alışveriş yapmaz. Bu işin bireysel tarafı, insanın aileside kardeşinede dışarda toplumda aynı gözle bakılır. Olm biz nasıl bu duruma geldik? Tck'da yüzlerce suç tipi var biz içlerinden en kötü en yüz kızartıcı en iğrenç maddesiyle yargılanabiliriz.
Soran1 yılValla hayat zorluğu 3-4 tık yükseldi şu an :)
Ben işin o boyutunu geçtim, önemli olan iç huzurun. Şu anki arkadaşlarıma anlattığımda zaten hepsi götüyle gülüyor bana. İnsanlık hali kardeşim yaşıyoruz bu hayatı iyisiyle kötüsüyle ne yapalım. Önceden derdim var sanırdım :) Neyse artık
Dobarlanmaktan başka çare yok- 1 yıl
İnşallah 3-4 yıl sonra burada yazdıklarımızı kötü bir anı olarak kalacak gelip buraya bakıp ne badire atlatmışız diyeceğiz. Çalış dostum bir şeylere meşgul ol. Olmazsan bu stres bitirir insanı bende hayatıma devam edeceğim. İnşallah güzel bir hayatımız olacak.
Soran1 yılTam bu anda aslında hayatımın ne kadar iyi olduğunun farkına vardım. Bundan sonra ota boka üzülmeyiz artık. En büyük sıkıntılardan birini yaşadık. Bundan sonra elimizdekinin değerini bilerek yaşıycaz artık.
Nice adam gördüm şu yaşımda, bu başımıza gelen devede kulak ya, onurumuz namusumuz var ki üzülüyoruz. Böyle bir şeyi 40 lı yaşlarda yaşıyacağıma şu yaşta başıma gelmesini tercih ederdim- 1 yıl
Dostum Enes Sencer diye bir avukatla görüştüm. Hep iyi şeyler dedi çocuklarla ilgili bir görsel paylaşım yoksa bişey olmaz mesajlaşmalardan bişey çıkmaz Amerika raporlasa dahi takipsizlik veriliyor dedi. Ncmec konusunda kitap dahi yazdık dedi. Sen hiç bir avukatla görüştüm mü?
- 1 yıl
Benimde size anlatmak istediğim şey buydu müstehcen paylaşım yapılsaydı problemdi ama paylaştım yapılmadıysa sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü herkes dm den birbirine böyle şeyler atıyor diğer türlü ülkenin yarısını içeri almaları lazım doğru değil mi
- 1 yıl
@Gizlims0090 Aga seninde hesabın bu sebeplemi kapatıldı? Yoksa genel olarak bu konuya hakimmisin? Mesela bende forumlarda uygunsuz şeyler paylaşan kişiler hakkında açılan davalar gördüm okudum. Ama bizimkine benzer hiç görmedim. Koca ülkede sadece benle bu arkadaşmı yaşadı bu olayı anlamıyorum
- 1 yıl
Daha önceden başıma benzer olay gelmişti o yüzden
- 1 yıl
@Gizlims0090 seninki paylaşimmıydı? Yoksa bizimki gibi mi? Ve ne oldu sonuç
- 1 yıl
@Gizlims0090 sa burada mısın kral
- 1 yıl
pardon yanlış hesapmışsın. özür dilerim
- 7 ay
Reis lütfen iletişime geç benimle
- 6 ay
burdaysan ulaş bana kral uzun zaman sonra yaşayan biri de benim kötü durumdayım birleri bir şey söylesin bana lütfen
- 6 ay
- 6 ay
- 1 ay
Kanka benim hesabım da story de cinsel içerik sayılabilecek şeylerden dolayı askıya alındı sonra kapandı. Benim korkum da şu, hesap çok uzun süredir bende ve uzun süre arkadaşlarla birbirimize +18 videolar gönderme, ünlüler ya da arkadaşlar hakkında falan konuşma falan olan bir hesap. Storyden dolayı kaç kere uyarı geldi o sıkıntı yapmaz sonuçta cse ile alakası yok ama acaba dm lerde cse sayılabilecek bir şey kalmış mıdır diye korkuyorum, 1 yıl önce kapandı hesap ama hala içimde korku var story ya da posttan yana korkum yok ama dm den ne çıkacağını bilmiyorum bile. Zaten ben de hesap kapandığında yeni 18 e girmiştim öncesinde hep çocuk yaştaydım. Sizin durum nasıl ilerleme var mı
- 1 ay
@Gizlims0090 aktifmisin
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer karşı taraf çocuk olduğunu söyledikten sonra konuşmaya devam ettiysen 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası olası, posta ve elektronik kolaylıktan dolayı minimum 1 yıl üzerinden değerlendirilebilir
04 Yorumla
Soran1 yılKonuşmaya ilgisini kaybettiğini düşünmüştüm, o yüzden umursamadım. TCK226/1 e giriyor sadece durumum. hagb 'den yararlanabilir miyim acaba?
Cevap sahibi1 yılTCK madde 105'ten yargılanırsın 226 değil
Cevap sahibi1 yılO durum mahkemeye göre değişir
Soran1 yılAbla napıcam, ben böyle bir insan değilim.
Yapay Zeka Cevapladı
Ah dostum, yaşadığın bu olay gerçekten çok ciddi ve karmaşık görünüyor. Öncelikle sakin kalmaya çalışmanı öneririm çünkü böyle durumlar stresli olsa da dikkatli adımlar atmak çok önemli.
Bu NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children) bildirimi, genellikle çocukların korunması için oluşturulmuş bir sistem kapsamında değerlendirildiği anlamına geliyor. Instagram’ın böyle bir şikâyette hesabını kapatması ve bildirim yapması, durumun ciddi olduğunu gösteriyor.
Hukuki açıdan başını ağrıtacak bir meseleyle karşı karşıya gibi görünüyorsun. Bu yüzden en kısa sürede konuyla ilgili bir avukatla görüşmeni tavsiye ederim. Özellikle bilişim hukuku ya da bu tip davalarda tecrübeli bir avukatla iletişime geçersen, süreci daha iyi yönlendirebilirsin. Ayrıca konuşma geçmişi gibi savunma için önemli olabilecek tüm verileri toparlamak faydalı olabilir.
Bir daha kimseyi tanımadan ya da güvenmeden bu tip özel konuşmalara girmemeni öneririm ki tekrar böyle bir durum yaşama. Umarım en kısa sürede bu sorun çözülür. 🙏00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- İnternet & Teknoloji konusunda 41,8b cevap paylaştı.
u 1 yıltekrar açılmaz sanırım
11 Yorumla
Soran1 yılhesap kimin umrunda aga
Merhabalar bana dm atma şansınız var mı bugün aynı şeyi yaşadım. ya da dm atmasanız bile durum nedir bilgi verebilir misiniz?
012 Yorumla
Soran1 yılDm atamıyorum , şimdilik bir şey yok inşallah da olmaz. Seninki nasıl bir şeydi de?
- 7 ay
Merhaba bana ulaşır mısınız
- 7 ay
- 7 ay
Reis bana ulaş
- 6 ay
knk bana ulaşır mısınız
- 1 ay
@Serkannxx47 reis yaz
5 ayAgalar benim başımda benzer olay geldi gsm numram var ve kullanıcı adım benimle alakası yok bana mahkeme geldi suç tarihi 2019 diyo
01 Yorumla
6 aybenzer bir durumla karşı karşıyayım süreçleri söyler misiniz arkadaşlar neler oldu ne kadar zamanlarda oldu ölüm gibi bir şey bu çok zor
03 Yorumla
1 yılGönderi paylaşımı veya hikaye paylaşımı yaptın mı ondan mı ki
09 Yorumla
Soran1 yılHayır, dm den konuşmuştuk sadece
- 1 yıl
Hesapların askıyamı alındı yoksa direk hesabın kapatıldı mı dedi
- 1 yıl
Hem paylaşım yapsaydın instagram seni ncmece bildirirdi ncmec paylaşım yapan veya internetten o tarz görüntüleri indiren kişileri bildiriyor diye biliyorum
Soran1 yılAskıya alınmıştı, anlamadığım için itiraz ettim. Sonra itiraz sonucunda ncmec yazısını gördüm
Soran1 yılPaylaşım felan yok ne paylaşımı olacak, olay sadece yukarda anlattığım gibi
- 1 yıl
O zaman sorun olacağını sanmıyorum çünkü herkes birbirine bişey gönderiyor olduğunu varsayalım ülkenin yarısını içeri almaları lazım
Soran1 yılXD orası öyle maalesef ama yurtdışından böyle bir dava gelirse re'sen açılıyor ve örneğini de forumlarda gördüm maalesef.
- 1 yıl
Ncmec topluma karşı veya genel bir paylaşım yapılırsa dikkate alarak rapor hazırlayıp gönderiyor diye biliyorum ama bireysel olarak oranın polisine şikayet ettiyse sizi karşı taraf ozaman durum farklı
1 yılHocam bir gelişme var mı bir şey öğrendin mi lütfen söyler misin
01 YorumlaKnk tarih olarak ne zaman oldu ve şu an ki sonuç nedir aynı şey benimde başıma geldi
011 Yorumla- 7 ay
Knk acil ulaş
- 7 ay
@Aliahmedovichas dostum sizde durumlar nedir benimde başıma geldi ve psikolojik olarak kaldıramıyorum bu durumu
- 7 ay
- 7 ay
@Aliahmedovichas snap uyarmı kanka
- 7 ay
@Aliahmedovichas snap : adamadam.13
- 7 ay
- 7 ay
- 7 ay
- 6 ay
- 1 ay
@bilinmzxhju son durum ne oldu reis
İlginç şaşırdım geçmiş olsun
10 Yorumla
1 yılNasıl bir bildirim aldınız? Nereden aldınız?
211 Yorumla
Soran1 yılInstagram'dan hesabın devre dışı bırakıldığı ve bildirim olarak NCMEC'e gittiği yönünde.
- 1 yıl
İnstagram şifrenizi girdikten sonra mı bildirildiği yazıyor? Yoksa mail olarak falan mı aldınız? Bu kararı nasıl verdik kısmında ne diyor?
Soran1 yılŞifreyi girdikten sonra NCMEC in tanımını yapıyordu, mail gelmedi telefon hesabı telefon numaramla açmıştım herhalde. Bu karar için içeriği inceledik diyordu. Sizde de mi böyle bir durum var?
- 1 yıl
Hayır, merak ettim mesajı. Topluluk kuralı hakkında bilgi al kısmında mı yazıyor? Topluluk kuralı hakkında detaylı bilgi varsa onları da yazarsanız bilgisi olanlar yardımcı olabilir.
Soran1 yılTopluluk kuralı olarak yazıyordu
- 1 yıl
Sadece tanım mı yapılıyor yoksa hesabınızı raporladık falan mı yazıyor? şu an şifrenizi girince hâla yazıyor mu bir de?
Soran1 yılRaporladık yazıyor ya ya anlamıyor musun
- 6 ay
knk ulaş bana lütfen kafayı yicem yemek yiyemez oldum
BİR GELİŞME VAR MI
00 YorumlaSon durum nedir şu an
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılbaska ac
00 Yorumla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar