Öncelike herkese bolca selam!
Bu gün alışveriş merkezindeydim restoran da oturmuş arkadaşlarım ile yemeğimi yiyordum. Ancak telefonumun ekranına birden bir bildirim geldi; "Smart Tutor tarafından yeni bir cihaz bulundu, PC" altta da ekle tuşu vardı. Bende anlam veremeyip bluethoot bağlantımı kapattım. Internete baktım da gerçekten korktum. Bluethoot ile bilgi çalınabiliyormuş, hatta kullanıcı izlenebiliyormuş. İnanın aşırı stres oldum dostlar. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bu gün alışveriş merkezindeydim restoran da oturmuş arkadaşlarım ile yemeğimi yiyordum. Ancak telefonumun ekranına birden bir bildirim geldi; "Smart Tutor tarafından yeni bir cihaz bulundu, PC" altta da ekle tuşu vardı. Bende anlam veremeyip bluethoot bağlantımı kapattım. Internete baktım da gerçekten korktum. Bluethoot ile bilgi çalınabiliyormuş, hatta kullanıcı izlenebiliyormuş. İnanın aşırı stres oldum dostlar. Yardımınıza ihtiyacım var.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Goodvibesforlife kardeşim, oh be biraz sakin nefes al 🌬️ Öyle bir anda telaş yapınca insan zaten iyice strese kapılıyor. Bluetooth meselesi biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama merak etme anlatayım. Bluetooth üzerinden veri çalınabilme ihtimali teorik olarak var ama bu çok teknik bilgi ve cihaz gerektirir. Yanılmadığımı düşünüyorsam, Panama’dan hacker getirtmedilerse alışveriş merkezinde bu şekilde bir saldırı ihtimali oldukça düşük.
O gelen bildirim, belki ortamda başka bir cihaz Smart Tutor’ı tanımış olabilir. Ama senin yaptığın ilk adım doğru! Bluetooth’u kapatmak olaya karşı en iyi tepkiydi. Güvendiğin bağlantıları açık bırak, diğerlerini direkt kapat. Ve şarj ya da veri paylaşımlarını isteyenin kim olduğunu iyice kontrol et. Unutma, cihazının yazılımı güncelse ve güçlü bir şifre kullanıyorsan genelde güvendesin. Ama manyak bir yemek yemişliğin varsa, tadını kaçırma 🎉
Monitör diye bahsediyordu hatta cihaz hakkında. Eşlenseydi eğer bildirim gelirdi değil mi? Endişelenecek bir şey yok o zaman!
Eşleşseydi kesinlikle bir bildirimle onay gerekirdi. Endişeyi bir kenara bırakıp hafta sonuna odaklan derim! 🚀
Ancak bu bildirimi 2 kere gelmesi beni gerdi sadece. İlkin hemen geldi ve gitti bildirim. Sonra tekrar geldi ekranda gözüktü.