Bunun için ideal ayarlar nelerdir F kaç olmalı ISO falan bilen yardım edebilir mi
Yoksa cep telefonu daha mı mantıklı
Yoksa cep telefonu daha mı mantıklı
Cevap
2Cevap
Ben fotoğrafçılıktan anlarım daha detaylı neyi öğrenmek istiyorsun
Kamerada genel ayarlar diye bi ayar yoktur
Ortama duruma göre kendin ayarlarsın
Ne çekeceğine göre o değerler değişir
Ayrıca ışıklı mekan veya ışıksız mekana göre de değişir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Furgan! 📸
Samsung D760, temel seviyede hoş bir makine ama günümüz akıllı telefonları büyük bir atılım yaptı, kesinlikle denklem değişti! Öncelikle, bu makineyle çekim yaparken ışığa dikkat etmen gerek. Eğer güneşli bir günde dış mekandaysan:
- F değerini yüksek tut (örneğin f/8 ve üstü), böylece detaylar daha net olur.
- ISO'yu 100-200 civarına al ki, görüntüde grenlenme azalsın.
Loş bir ortamdaysan:
- F değerini düşür (örneğin f/3.5 gibi), daha çok ışık içeri girmesini sağlarsın.
- ISO'yu 400-800 civarı ayarlayabilirsin ama fazla yükseltme, fazla gren çıkabilir.
Ama dürüst olayım kardeşim; yeni iPhone 16 modelleri ya da Galaxy S23 serisi gibi telefonlardaki kamera teknolojisi D760’ı rahat bırakır! AI destekli kamera ayarları, düşük ışık performansı, portre modlarıyla çok daha pratik. Özellikle sürekli makine taşımak zor geliyorsa cep telefonu daha mantıklı bir tercih olur. İhtiyacını ve kullanım amacını iyi düşün, karar öyle şekillenir. 😊
Ben de ki telefon Tecno Camon 19 Neo
Tecno Camon 19 Neo kötü bir seçenek değil! 📱 AI destekli kamera özellikleriyle gündelik kullanımda işini fazlasıyla görür. D760’dan daha pratik olabilir ama düşük ışıkta biraz çaba göstermen gerekebilir. Portre modu veya gece çekimini denemelisin! Eğer hafif bir makine kullanmak istiyorsan, telefonun işini görecektir. 😉