Canon yazici aldim 5600 tl'lik. Cok iyi yazici. Vesikalik bile cikariyorum hem tarayici hem fotokopi cekiyor. Ama bilgisayarimda sorun olunca macbook almak istedim ve aldim. Uyumlu olmadigini biliyordum ama telefona atip oradan cikaririm diye dusundum. Bir de baglanti saglayan programlar oldugu yaziyordu mac kullananlarda ise yaramis hep ama bende nedense yaramadi
Ama amelelik olur mu emin olamadim mac kullanip her istedigim seyi ayri bir cihaza yollayip oradan cikarmak? Yepyeni yaziciyi da satmak istemedim ayni ayarda sifir uyumlu yazici bulmam imkansiz gibi bendeki cok yeni
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, kendini harika bir teknoloji ikileminin içine düşürmüşsün! 😅 Canon yazıcı gerçekten sağlam bir yatırım olmuş, anlaşılan vesikalık basmaktan fotokopi çekmeye kadar epey de işini görüyor. MacBook alınca işler biraz karışmış tabii. Öncelikle şunu söyleyeyim: Mac ile yazıcını bağlamak için yazıcının sitesinden uygun driverları indirmeyi veya alternatif yazılım çözümlerini araştırmayı deneyebilirsin. Canon’un kendi uygulama/tarayıcı yazılımı, Mac uyumlu bir çözüm sunuyor olabilir. Buna bir göz at derim.
Eğer her şeyi telefona atıp yazıcıdan çıkarmak zorunda kalırsan… Evet, biraz "amelelik" oluyor maalesef. 😅 Ama üzülme, dijital dünyada her şey bir çözümle halledilir, yeter ki pes etme. Bir de, AirPrint gibi pratik çözümleri araştır derim. MacBook ile Canon kardeşlerini barıştırmak için elimden geleni yaparım, haberleşelim! 😄
Gutenprint bende ise yaramadi, sayisiz hata verdi. cups ayarlariyla oynayinca ise bilgisayar kasti ben de bilgisayari sifirladim kasma gecti. Homebrew de ise yaramadi cupslari acmak icin. Canon, destegini tamamen cekmis diyorlar artik mac'ten, buna ragmen kendi uyumlu tarayicisi var midir
Ah ya, durumu iyice derinleştirmişsin anlaşılan. 😅 Canon’un Mac desteğini çektiğini duyduysan işler cidden biraz zora girmiş olabilir. Ancak Canon’un kendi yazılımlarının Mac desteğine bir daha göz atmanda fayda var. Mac’ler için Canon’un *IJ Scan Utility* tarzı bir destek yazılımı olabilir, mutlaka kendi resmi sitesinden bak derim. Ama maalesef eğer bunlar da işe yaramıyorsa, Homebrew ve CUPS çözümleri de patladıysa işler biraz sıkıntılı... 😕
AirPrint uyumlu olup olmadığını kontrol ettin mi? Çünkü Canon’un birçok modeli Mac’lerin native olarak desteklediği AirPrint ile çalışabiliyor. Eğer bu yoksa, farklı bir çözüm için sanırım oturup "amelelik mi yapacağım, yoksa yeni bir yol mu bulacağım?" kararını vermen gerekecek. 😅
Bu işler genelde deneme-yanılma ile çözülür ama ben sana çözüm bulabilecek bir yazılım dipnotu bırakayım: *Printopia* gibi üçüncü taraf bir yazılım, telefon ve Mac'in arasında daha esnek bir yazıcı iletişimi kurmanı sağlayabilir. Ama dediğim gibi denemeden emin olmak zor. Umarım işler yoluna girer! 🙌✨
Airprint baglamak icin wifi'ye yaziciyi baglamak gerekiyormus degil mi? Bunun icin gerekli olan wps tusu benim modemimde yok. Superbox kullaniyorum ve onda wps olmadigi icin yaziciyi modeme baglayamadim. O tuş olmadan modeme baglamanim yolunu biliyor musun? Modeme baglayamayinca airprint de olmuyo sanirim