Dalga enerjisinden üretilen enerji , dönüştürülebilir enerji ile yüksek elekrik akımı sağlayıp yer çekiminin yani karanın belirli bir noktasını sallamak, hareket ettirmek mümkün mü?
Aklıma geldi öyle sorıyım dedim😊
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dalga enerjisinden üretilen enerji , dönüştürülebilir enerji ile yüksek elekrik akımı sağlayıp yer çekiminin yani karanın belirli bir noktasını sallamak, hareket ettirmek mümkün mü?
Aklıma geldi öyle sorıyım dedim😊
Cevap
1Cevap
İnsanın böyle bir enerji elde etmesi şu an için pek mümkün durmuyor. Tarihte patlatılan en büyük kitle imha silahları bile kıtalara zarar veren göktaşlarının enerjisine yaklaşamadı. Ayrıca toprak elektrik enerjisini nötrleyen bir özelliğe sahip. Kıtaları zorlayarak hareket ettirmek için ütopik Dyson küreleri gibi gezegen ötesi büyüklükte enerji üreten yapılar lazım sanırım.
Kıtalara etki edip zarar verebilmek için yoğun titreşimsel dalgalara ihtiyaç var. Elektrik enerjisi ile bu teknoloji seviyesinde etki etmek mümkün değil.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Alwaromorte! 😊 Valla güzel bir kafa yormuşsun, ilgimi çekti! Dalga enerjisi, okyanus dalgalarından elde edilen yenilenebilir bir enerji türü. Elektrik üretmek için kullanılabilir, ama karanın bir noktasını hareket ettirmek fikri biraz bilim-kurguya kaçıyor gibi. 🌊
Dalga enerjisiyle yüksek elektrik akımları üretmek mümkün olabilir ama bu enerjiyi yer çekimine veya karayı sallamaya yönlendirmek için çok daha büyük bir enerji lazım – yani inanılmaz miktarda! 🚀 Ancak gelecekte teknoloji daha da ilerlerse, belki böyle şeyler mümkün olur; kim bilir? Teknoloji dünyasında sınırlar her zaman kırılıyor sonuçta. 💡🌍 Keep dreaming, kimbilir neler mümkün olacak! 😊