Dolandırıcılık meselesi ne önerirsiniz?

Selamlar,

Yaklaşık bir ay önce biriyle oyun konsolu almak için anlaştık. Açıkçası güvenemediğim için para göndermek istemedim ve vazgeçtim. Sonrasında satıcı, ürünü gönderebileceğini ve teslim aldıktan sonra ödeme yapabileceğimi söyledi. Ancak, kendini garantiye almak için benden kimlik fotoğrafımı göndermemi istedi. O an bir boşluğa düştüm ve fotoğrafımı gönderdim, fakat sonradan ne olur ne olmaz diye mesajı sildim. Ancak, karşı taraf fotoğrafı kaydetmiş.

Geçenlerde Bolu Yeniçağa’dan bir karakoldan aradılar. Telefonda bir komiser sinirli bir şekilde konuşarak, "Sen 2500 TL'ye bir kadını dolandırmışsın" dedi. Dolandırıcı sandığım için sinirlenip birazda bağırıp :)) telefonu yüzüne kapattım. Daha sonra aklıma bu kimlik meselesi geldi. Tekrar geri aradım daha sakin bir polis memuruyla konuştum. Bana, dolandırıcıların benim kimlik fotoğrafımı kullanarak insanları kandırdığını söyledi. Ancak IBAN başkasına, telefon başkasına ait olduğu için benim doğrudan suçlanmadığımı belirttiler.

Bunun üzerine kendi bulunduğum şehirdeki karakola giderek durumu anlattım. Polisler, benimle ilgili bir sorun olmadığını söylediler. Ancak, dolandırıcıların benim kimlik fotoğrafımı kullanarak başkalarını kandırma ihtimali canımı sıktı.

Bunun üzerine, dolandırıcının izini sürmek için bir plan yaptım. Arkadaşlarım, sanki bir ürün alacakmış gibi dolandırıcıyla iletişime geçti pazarlıgı yaptık parayı gönderme kıvamına gelmiş gibi davrandık Sonrasında, dolandırıcının ya da yakın bir arkadaşının kimlik fotoğrafını ve IBAN bilgisini almayı başardık. Hatta kimlik fotoğrafını, arkadaşımın adının yazılı olduğu bir kâğıtla birlikte gönderdiler. Yani bu sefer benim ya da başkasının kimliği değil di

Şimdi elimde dolandırıcının ya da bir yakın arkadaşının kimlik fotoğrafı, IBAN bilgisi ve bazı yazışmalar var. Bu bilgileri karakola götürüp vermeli miyim, yoksa olayın peşini bırakmalı mıyım emin olamıyorum.

Ne yapmamı önerirsiniz

Dolandırıcılık meselesi ne önerirsiniz?