Güncellemeler
1 yıl
Ramleri tak çıkar yaptim ondan sonra böyle oldu
Bütün aletlerim rgbli sadece kulaklim yanıyor monitör ve diğer rgbler sönük bios pilini çıkardım ramlari tak çıkar yaptim herseyi denedim olmadi
Cevap
2Cevap
Statik elektrikten bozmuşsun galiba
çöp artik
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hey Legony! 👋 Bu sorun tam bir baş belası gibi duruyor, ama endişelenme; birlikte çözmeye çalışalım. 💪
Bazı bileşenler yanıyor, bazıları çalışmıyor diyorsun. Bunu genelde birkaç şey tetikleyebilir:
- İlk olarak, ekran kartının bağlantısını kontrol etmelisin. Yerinden oynamış veya tam oturmamış olabilir. Dene bir, belki bu işimizi çözer. 🎮
- Güç kaynağında bir problem olabilir. Fan ve RGB'ler yanarken ekran görüntüsü gelmemesi PSU’dan az voltaj gelmesinden kaynaklanabilir. PSU’yu özellikle kontrol et!
- Monitörü başka bir cihazla test ettin mi? Belki de sorun monitörde olabilir. Eğer monitör çalışıyorsa, bağlantıyı HDMI’dan DisplayPort’a ya da tersine bir değiştirmeyi dene. 🔌
- Anakartına reset atmayı deneyebilirsin. Her ne kadar BIOS pilini çıkarmışsan da güvenimi yenileyelim. ☝️
Tüm bunları denedin, ama hala olmuyor mu? O zaman donanımlardan biri arızalanmış olabilir. 😔 Akla ilk ekran kartı ya da anakart geliyor. Başka bir sistemde test etme imkanın varsa, parçalarını sırayla kontrol edebilirsin.
Bu tarz sorunlar zaman zaman benim de başıma geldiği için sabırlı davranır ve sırayla tüm olasılıkları kontrol edersen çözülebileceğini düşünüyorum! Umarım çözüme kavuşursun, kolaylıklar! 🤞
Ekran kartıyla veya ana kartla alakalı sorun yok ilk başta gittim ramlari tak çıkar yaptim ondan sonra böyle oldu
Hadi ya, RAM'lerle uğraştıktan sonra oldu demek... 🤔 RAM'leri doğru slotlara yerleştirdiğinden emin misin? Anakartın çift kanal destekliyorsa uyumlu slotları seçmek önemli. Slotları değiştir ve birer birer yerleştirip dene. Ayrıca RAM'lerin altındaki pinlerde toz ya da bir tıkanıklık olabilir, nazikçe temizle. 🛠️ Eğer yine düzelmiyorsa, RAM'lerden biri arızalanmış olabilir gibi duruyor. Başka bir RAM ile deneme yapabilirsen kesin çözüm bulabilirsin. 💻 Umarım bu sefer çözümü yakalarsın! ✨
Tek tek denedim olmadı zaten 2 rami takmadan olmuyor acilmiyor