Laptopun ana hoparlör ve ana mikrofonu gözükmüyor?

Realtek adında hoparlör ve mikrofonu aygıt yöneticisinde de gözükmüyor. Dün denetim masasından bir şeyler siliyordum. Acaba driver falan mı sildim ki? Ama dün de sıkıntılar yaşıyordum. Ana mikrofon ve ana hoparlörden ses gelmiyor ve ses seviyesi otomatikmen 0a iniyordu. Neyse şuanki problem daha büyük. Dün yanlışlıkla driver sildiysem, silme işleminin ardından ses geliyordu. Hiç bir problem yoktu. Sabah laptopu bi açtım, sadece harici olarak taktığım kulaklığı görüyor, ana mikrofon ve ana hoparlörü hiç bir yerde göremedim. Aygıt yöneticisinde yok, varsayılan aygıt olarak seçecektim fakat orada da gözükmüyor. Devre dışı yazsaydı varsayılan aygıt yapacaktım. Ama ne o ekranda ne aygıt yöneticisinde, realtek göremiyorum. Hem mikrofon hem hoparlör. Lafı çok uzattım kusuruma bakmayın. Laptopum monster marka tulpar t5 v23.3 bir laptop. Daha alalı 1 yıl bile olmadı. Hatta 6 ay anca oldu. Dün harici bir mikrofon takmaya çalışıyordum. Eski sorularımdan da görebilirsiniz. O sorunu çözmeye çalışırken de monsterın sitesinden bazı driverlar yükledim. Ve demin de bahsettiğim ses seviyesi sorunu ortaya çıkmıştı. Pes etmiştim. Bari kullanmadığım uygulamaları sileyim derken yanlışlıkla driver silmiş olabilirim. Ve hatta silmişim, az önce kontrol ettim. Creative diye bi uygulamayı silmişim, tekrar indirdim fakat kullanılamıyor. Realtek controller mı ne varmış. Onu tekrar indirdim fakat bu cihazda kullanılamıyor diyor. Ne yaparım? Ne ederim? Yardımcı olur musunuz bana? Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Valla dünden beri bu duruma çok moralim bozuldu :(